18 °C Budapest

APEH: hónapok óta nincs zöldkártya! Ki a felelős?

Pénzcentrum
2010. október 14. 11:02

Több mint két hónapja nem állít ki adókártyát az APEH, mert a beszállító cég nem tudja legyártani az igazolványokat. Az adóhivatal a "zöld kártya" - hivatalos nevén adóigazolvány - helyett igazolást ad az ügyfeleknek - értesült a Metropol.

Az APEH közlése szerint augusztus eleje óta a beszállító cég nem tud megfelelő alapanyagot biztosítani. Azóta szünetel az igazolványgyártás, mivel a hamisítás ellen védett adókártyákat meghatározott alapanyagból és technológia szerint készítik.

Az adóhivatal és az alapanyag beszállítója jelenleg közösen keresik a megoldást, azt viszont nem tudták megmondani, mikor érhet véget a jelenlegi helyzet. Azt sem lehet tudni, hogy hány ideiglenes igazolást állítottak ki augusztus óta, de vélhetően több tízezerről lehet szó.

Majdnem mindenhol elfogadják

Az ideiglenes igazolás hatósági bizonyítvány­nak számít, 60 napig érvényes, ha kell, újra kiállítható. A törvény értelmében mindenki köteles elfo­gadni a papírt, és az APEH szerint az átmeneti helyzet nem jelenthet gondot a mindennapi ügyintézésben, például munkanélküli-segély vagy munkahelyváltás esetén. A hírek szerint azonban nem fogadják el mindenhol az adókártyát helyettesítő igazolást.

Miért kell?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az adóigazolvány azonosít és igazol minket az adóhatóság és minden, az adózással kapcsolatban adatszolgáltatásra kötelezett szervezet előtt.  jelenleg használatban levő adóigazolványnak egyébként nincs érvényességi ideje, és csak a személyi igazolvánnyal együtt érvényes.

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?