Itt a friss APEH-feketelista! Akik milliárdokkal lógnak nekünk...

Pénzcentrum
2010. július 22. 14:30

Az állami adóhatóság közzétette a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók második negyedéves listáját. A felsorolásban azok az adózók szerepelnek, akiknek 2010 második negyedéve során az APEH nagyösszegű adóhiány emelkedett jogerőre.

Az állami adóhatóság - a negyedévet követő 30 napon belül - közzéteszi azoknak az adózóknak a nevét, lakóhelyét/székhelyét, telephelyét, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmény összegét, akiknek (amelyeknek) a terhére az előző negyedév során jogerőre emelkedett határozatban magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt állapított meg. Feltéve, hogy az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget.

A listán összesen 219 vállalkozás illetve magánszemély neve szerepel. A legnagyobb mértékű jogerőre emelkedett adóhiánya a People Rent Magyarország Befektetési, Humánerőforrás Fejlesztési és Tanácsadó Kft-nek volt az előző negyedévben. A cég időközben felszámolás alá is került maga mögött hagyva mintegy 2,1 milliárd forint adóhiányt és további 1,9 milliárd forint jogkövetkezményt.

A legnagyobb adóhiányosok listája - A nagyításért kattints a képre!


Egymilliárdot meghaladó adóhiánnyal a lista első 8 helyezettje érintett. Jogkövetkezményekkel együtt számolt milliárd feletti tartozást pedig 19 cég halmozott fel. A felsorolás összesen 49,72 milliárd forint adóhiányt és 44,85 milliárd forint megállapított jogkövetkezményt tartalmaz. A listán szereplő cégek és magánszemélyek átlagos tartozása pedig meghaladja a 225 millió forintot. A legnagyobb összegű adóhiánnyal rendelkező magánszemély Vlaszák György orgoványi lakos, aki jogkövetkezményekkel együtt több mint 220 millió forintos tartozást halmozott fel. A teljes lista erre a linkre kattintva tekinthető meg.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22