14 °C Budapest

Meghekkelték az ÖSSZES kormányzati honlapot!

2010. május 31. 10:02

Szokatlan üzenet fogadja a minisztériumok internetes portáljaira látogatókat. A felirat tanúsága szerint az új kormány kiemelt feladatként kezeli a központi irányítási intézmények webes felületének egységesítését.

Egy angol nyelvű rövidítést, és egy rövid magyarázatot helyezett el az új kormány az összes magyarországi minisztérium honlapjának nyitóoldalára. Az üzenet szövege szerint ezzel kívánják felhívni a közvélemény figyelmét a kormányzati weboldalak körében uralkodó káoszra. A Pénzcentrum információi szerint a felirat a kormányzati honlapok közül egyedül a magyarország.hu-n nem jelenik meg.

 

Kattints a képre a nagyításért!

 

Nem nehéz megjósolni, hogy a közvetített szöveg rövid időn belül széleskörű nyilvánosságot kap, az OMG (Oh, my God, azaz "Te Jó Ég") rövidítés pedig ezentúl nem csak az online kultúrában járatosok számára lesz ismert Magyarországon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kormányzati honlapokat a Magyar Távirati Iroda információi szerint szombat kora délutánra vette át az új kabinet. A kormany.hu oldal azóta a kozigazgatas.magyaroszag.hu-ra irányítódik át, és ott már az új kormány tagjai szerepelnek az adatbázisban. A miniszterelnok.hu pedig Orbán Viktor saját internetes oldalát jeleníti meg.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?