27 °C Budapest

NYENYI 2009: felejtsd el a floppy-t, itt az új program!

Pénzcentrum
2010. március 9. 14:02

A NYENYI 2009 program kizárólag az elektronikus ügyintézés keretében történő adatszolgáltatáshoz szükséges állományok előállítására alkalmas. A 2009. évre vonatkozó adatszolgáltatás számítógépes adathordozón (floppy lemezen) történő teljesítésére nincs lehetőség!

A korábbi évek gyakorlatától eltérően a 2009. évi NYENYI program használatához indítóállomány letöltése nem szükséges. A NYENYI2009 programba külső (bérszámfejtési) rendszerekből adatokat átvenni XML állományon keresztül lehetséges, melynek leírását az ENyenyiImportSchema.xsd nevű XML séma definíció tartalmazza.

Program neve: NYENYI2009
Verziószám: v1.0.510
Kiadás: 2010. március 01.

Letöltések:
WINDOWS alapú 2009. évi NYENYI program (NYENYI2009)

XSD séma
XML elemek leírása
XML mintaállományok
NYENYI2009 felhasználói kézikönyv

Az import XML állományt felépítő XML elemek (tag-ek) tartalmi leírása az importXML.pdf-ben táblázatos formában található. A nyilvántartásra kötelezettnek az adatszolgáltatás teljesítéséhez az Ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkező meghatalmazott, illetve képviselő természetes személy azonosító adatait az ONYF által erre a célra rendszeresített Bejelentő lapon kell közölnie.

A Bejelentő lap az ONYF honlapjáról tölthető le. A bejelentőlaphoz csatolni kell a meghatalmazás eredeti példányát is. A program Windows 2000, Windows XP és Windows Vista operációs rendszer alatt működik, amennyiben azon a magyar nyelvi környezet installálva van.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Amennyiben a biztosított 2009. évben gyedben, vagy gyesben részesült, a társadalombiztosítási, illetve családtámogatási kifizetőhelyet nem működtető foglalkoztatónak a gyed, illetve gyes folyósításának időtartamát, összegét, valamint az ellátásból levont nyugdíjjárulékot a "Biztosításban töltött idő tól-ig" rovatban feltüntetni nem kell, mivel az ellátásokra vonatkozó nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatást a díjat, illetve a segélyt folyósító szerv teljesíti. Az ellátás típusát és a folyósításának időtartamát kizárólag a "Biztosítás szünetelése, vagy a munkabérrel ellátatlanság ideje" rovatban kell feltüntetni.

Kifizetőhellyel rendelkező foglalkoztatók esetében az említett ellátások időtartamát, összegét és az abból levont nyugdíjjárulékot a "Biztosításban töltött idő tól-ig" rovatban -külön soron- fel kell tüntetni.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?