3 °C Budapest

NYENYI 2009: felejtsd el a floppy-t, itt az új program!

Pénzcentrum
2010. március 9. 14:02

A NYENYI 2009 program kizárólag az elektronikus ügyintézés keretében történő adatszolgáltatáshoz szükséges állományok előállítására alkalmas. A 2009. évre vonatkozó adatszolgáltatás számítógépes adathordozón (floppy lemezen) történő teljesítésére nincs lehetőség!

A korábbi évek gyakorlatától eltérően a 2009. évi NYENYI program használatához indítóállomány letöltése nem szükséges. A NYENYI2009 programba külső (bérszámfejtési) rendszerekből adatokat átvenni XML állományon keresztül lehetséges, melynek leírását az ENyenyiImportSchema.xsd nevű XML séma definíció tartalmazza.

Program neve: NYENYI2009
Verziószám: v1.0.510
Kiadás: 2010. március 01.

Letöltések:
WINDOWS alapú 2009. évi NYENYI program (NYENYI2009)

XSD séma
XML elemek leírása
XML mintaállományok
NYENYI2009 felhasználói kézikönyv

Az import XML állományt felépítő XML elemek (tag-ek) tartalmi leírása az importXML.pdf-ben táblázatos formában található. A nyilvántartásra kötelezettnek az adatszolgáltatás teljesítéséhez az Ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkező meghatalmazott, illetve képviselő természetes személy azonosító adatait az ONYF által erre a célra rendszeresített Bejelentő lapon kell közölnie.

A Bejelentő lap az ONYF honlapjáról tölthető le. A bejelentőlaphoz csatolni kell a meghatalmazás eredeti példányát is. A program Windows 2000, Windows XP és Windows Vista operációs rendszer alatt működik, amennyiben azon a magyar nyelvi környezet installálva van.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Amennyiben a biztosított 2009. évben gyedben, vagy gyesben részesült, a társadalombiztosítási, illetve családtámogatási kifizetőhelyet nem működtető foglalkoztatónak a gyed, illetve gyes folyósításának időtartamát, összegét, valamint az ellátásból levont nyugdíjjárulékot a "Biztosításban töltött idő tól-ig" rovatban feltüntetni nem kell, mivel az ellátásokra vonatkozó nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatást a díjat, illetve a segélyt folyósító szerv teljesíti. Az ellátás típusát és a folyósításának időtartamát kizárólag a "Biztosítás szünetelése, vagy a munkabérrel ellátatlanság ideje" rovatban kell feltüntetni.

Kifizetőhellyel rendelkező foglalkoztatók esetében az említett ellátások időtartamát, összegét és az abból levont nyugdíjjárulékot a "Biztosításban töltött idő tól-ig" rovatban -külön soron- fel kell tüntetni.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
coachco  |  2023.11.22 10:59
„Ha céget vezetnék, mindig a legtehetségesebb fiatalok ötleteit hallgatnám meg, mert ők látják legjo...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem