25 °C Budapest

Egy vagyonba kerül kirúgni otthonról a gyereket

2010. február 17. 16:02

Egyre több brit család szembesül azzal a ténnyel, hogy kisebb vagyonba kerül, hogy felnőtt gyermeküket elindítsák az élet rögös ösvényein.

Az öregedő, a nyugdíjbamenés szélén álló brit szülőknek egyre gyakrabban kell az öngondoskodáson túl egy másik komoly pénzügyi problémával is szembenéznie, mégpedig a saját gyermek lábraállításával.

A 18-30 éves brit fiatalok egyre nagyobb része vonakodik elköltözni otthonról, miután anyagi helyzetük és/vagy karrierlehetőségeik ezt nem teszik számukra elérhetővé. A gyermekek eltartása viszont hatalmas pénzügyi terheket ró a családra.

A szülők csaknem harminc százaléka kénytelen újra hitelt felvenni egyszer már kifizetett ingatlanára, hogy elegendő pénzzel tudja útjára bocsátani nyakára nőtt csemetéjét. Régen persze minden jobb volt: harminc éve még versengtek a fiatalok, ki tud hamarabb a saját lábára állni. Mára sokan annyira kétségbeejtőnek találják a kilátásaikat, hogy inkább ki sem mozdulnak otthonról. Mára már nem minősül szégyennek, ha egy huszonévesre anyuka mos és főz.

Egy nemrég készült felmérés szerint a szülők kétharmada szűkít a saját büdzséjén, hogy támogatni tudja a felnőtt gyermekét. A spórolás változatos formákat ölt: vannak akik csak a rezsin spórolnak, mások a szupermarketekben az olcsóbb termékeket vásárolják meg, míg megint mások akár az autójukat is eladják, hogy gyermekükön segítsenek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Children's Mutual által készített kérdőív eredményei szerint 18 évesen egyáltalán nem lesznek pénzügyileg függetlenek a britek, sőt ami azt illeti, a válaszadók 16 százaléka számított arra, hogy harmincon túl is kénytelen lesz gyermekét támogatni. Mégpedig nem is kevéssel, a felmérés tanúsága szerint ez az évek során akár 30 000 fontra, vagyis 9 millió forintra is rúghat.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?