1 °C Budapest

Leépítés után tehetségmegtartás: új kihívás a vállalatok előtt

2009. november 16. 16:02

Míg ez elmúlt évben a cégek elsőszámú feladatuknak a költségek komolyabb lefaragását tekintették, melynek eszköze főként a létszámleépítés volt, lassan ideje elkezdeniük azon gondolkodni, hogy kivel fognak együtt dolgozni, ha ismét fellendül a piac, mert nem biztos, hogy hűségesek maradnak a megtartott dolgozók.

Sajnos nem minden esetben van átfedés a munkáltatók, és a munkavállalók fejében arról, hogy mitől elégedett egy dolgozó, márpedig ez komoly problémát jelenthet majd a cégeknek a későbbiekben.

A Spherion Corp. nemrég megjelent, az Egyesült Államokra kiterjedő vizsgálatból az derül ki, hogy míg a munkaadók úgy vélik, a munkahelyi légkör, a dolgozók-főnökök közötti viszony a legfontosabb szempont, addig a beosztottak bizony inkább az anyagiakat tartják szem előtt, ha a munkahely minősítéséről van szó.

A kutatás során 306 hr-menedzsert és több mint 2500 munkavállalót kérdeztek meg a fentiekről. Az eredmények azt mutatják, hogy rengeteg beosztott vált frusztrálttá a munkahelyén az elmúlt egy évben, és sokan azt fontolgatják, hogy váltanak, ha némileg helyre áll a piac.

A Watson Wyatt Worldwide nevű tanácsadó cég éves felmérése szerint a munkavállalók manapság egyébként is kevésbé lojálisak munkaadójukhoz. Az elköteleződés ráadásul a legjobb teljesítményt nyújtók között csökkent leginkább - derül ki az USA 235 nagyvállalatánál dolgozó 1300 dolgozó megkérdezéséből.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A leépítések után a tehetségek hosszú távon történő megtartása tehát nehéz feladat lesz a cégek számára, már csak az anyagi lehetőségek korlátozottsága miatt is. Az év végi bónuszok, és fizetésemelések helyett alternatív módon kell jutalmazniuk dolgozóikat. Ilyen lehet például a rugalmas munkaidő biztosítása, de a vezetőség és a beosztottak közötti intenzívebb kommunikáció is növelheti a dolgozói lojalitást.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.03 00:01
DIGITAL NOMAD With more remote work options, people are moving from place to place, living in a nom...
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem