29 °C Budapest

Cafeteria: csak az internetutalvány marad adómentes

Pénzcentrum
2009. szeptember 30. 08:32

Hiába nyújtottak be két adómódosító csomagot is a parlamentnek, idén már nem várható jelentős átalakítás a cafeteria rendszerben. A változtatandó paragrafusoknál csak érintőlegesen utalnak a természetbeni juttatások adóztatására - írja a Napi Gazdaság.

A csomagban egy az év közben elfogadott, a juttatások adóztatására vonatkozó szabályozás kijavítása szerepel. Eredetileg nemcsak 25 %-os jövedelemadóval, hanem 27 %-os egészségügyi hozzájárulással is sújtották volna a juttatásokat, ami azonban technikai hiba volt. A most benyújtott szövegben szerepel az a módosítás, amely kivenné az eho-fizetés kötelezettsége alól a természetbeni juttatásokat.

Elképzelhető - mivel a juttatásokra vonatkozó szabályozás nem jelenik meg a szövegben -, hogy a képviselők önálló indítvány formájában benyújtanak egy javaslatot a 25 %-os adóteher eltörlésére, de a benyújtott csomagban nem lehet ilyen vitát megnyitni - márpedig csak ebben az esetben lehetne esély arra, hogy egyáltalán szavazzon róla az országgyűlés.

Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésein sem került szóba eddig ez a szabályozás, a lap szerint valószínűbb, hogy inkább a minimálbérrel kapcsolatos tárgyalásokban merül majd ki az OÉT vitája. Ezek alapján megállapítható, hogy jövőre már nem várható érdemi változtatás a természetbeni juttatások körében.

Lényegében csak az internetutalvány marad adómentes, 25 %-kal adózik majd a melegétkezési utalvány, az üdülési csekk, a bérlet vagy az iskolakezdési támogatás a korábban mentes juttatások közül. A normál szabályok szerint, vagyis 54 %-os jövedelemadó és 27 %-os járulék megfizetése mellett adható a hidegétel-utalvány.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Friss nyugdíjszámok! Ki mennyit kapott szeptemberben?

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem