21 °C Budapest

Nyolc óta a gép előtt ülsz? Állj fel háromkor!

2009. szeptember 10. 11:02

Vajon hány magyarországi munkahelyen tartják be maradéktalanul a számítógépes munkavégzés alapvető szabályait, melyeket a több mint tíz éve készült, azóta többször módosított egészségügyi miniszteri rendelet határoz meg?

A képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeit meghatározó rendelet szabályait minden munkavállalóra alkalmazni kell, ha a napi munkaidejükből legalább 4 órát rendszeresen a monitor előtt töltenek el.

Az első és legfontosabb - valamint valószínűleg minden munkáltató által megszegett - szabály, hogy a tényleges számítógépes munkavégzés összes ideje a napi hat órát nem haladhatja meg. A folyamatos képernyő előtti munkát óránként legalább tízperces - össze nem vonható - szünetekkel kell megszakítani. (Ami nem kötelező kávészünetet jelent, csupán azt, hogy a számítógépes munkát meg kell szakítani és valamilyen más tevékenységgel felcserélni.) Vagyis egy nyolckor kezdő munkavállaló szigorúan tartva a szabályokat 15:10 után már nem ülhetne számítógép elé. (Ha minden órából 50 percet számítógép előtt ül és összesen nettó 360 percet bámulja a monitort.)

Ezt a szabályt csak az írhatja felül, ha a szünet biztonsági okokból nem adható ki (más életét, testi épségét, a vagyontárgyak biztonságát veszélyezteti, vagy éppen az alkalmazott technológia miatt nem lehetséges). A képernyős munkát azonban ilyenkor is rendszeres időszakonként - a munka jellegéhez igazodó, ugyanakkor a veszélyt kizáró - szünetekkel kell megszakítani vagy más tevékenységgel felcserélni. Egy-egy "pihenő" ilyenkor sem lehet kevesebb tíz percnél, és a képernyő előtt töltött idő a napi munkaidő hetvenöt százalékát sem haladhatja meg.

Alapvető munkáltatói kötelesség lenne az is, hogy a beosztottakat időnként - így a számítógépes munka megkezdése előtt, ezt követően pedig kétévente, illetve, akkor, ha látáspanaszok jelentkeznek - szemészeti vizsgálatra kell elküldeni, amelyen a dolgozóknak kötelező részt venni. Amennyiben a vizsgálat eredményeként látásromlást állapítanak meg, a képernyő előtti munkavégzéshez szükséges éleslátást biztosító szemüveget a munkáltatónak kell finanszíroznia. Igaz ez arra az estre is, ha az amúgy is szemüveges kollégának a monitor előtti ücsörgés miatt kell a szemüvegét újabbra cserélni.

A jogszabály ezen felül tartalmaz előírásokat a munkavégzés helyének kialakításával kapcsolatban is. A képernyőnek könnyedén, szabadon elfordíthatónak és dönthető kell lennie. Biztosítani kell külön monitorpolc vagy állítható asztal használatát és ki kell küszöbölni az olyan tükröződéseket és fényvisszaverődéseket, amelyek látási nehézséget okozhatnak. A billentyűzetnél fontos a dönthetőség, illetve az is, hogy a monitortól különálló legyen, így mindenki a lehető legkényelmesebb testtartást veheti fel. Fontos az is, hogy a billentyűzet előtt legyen elég hely ahhoz, hogy a dolgozó a kezét és csuklóját megtámaszthassa.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.09.23 11:34
“You come home, make some coffee, sit down in your armchair and all around there’s silence. Everyone...
perfekt  |  2021.09.22 15:08
Egy kis közvélemény kutatás alapján kaptam olyan választ, hogy a TT index a testtömeg indexet jelzi,...
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05