Brókerből gyorséttermes - karrierépítés válság idején

2009. szeptember 4. 11:02

A leleményesebbeket a válság, vagy egy létszámleépítés nem kell, hogy feltétlenül padlóra küldjön: élő példa erre az a frankfurti ex-bróker is, aki úgy döntött, ha már részvényekkel nem kereskedhet, áttér a sültkolbászok forgalmazására.

Thomas Brausse, a 44 éves frankfurti bróker néhány hónappal ezelőttig még értékpapírokat adott-vett, azonban a pénzügyi válság miatt teljes részlegétől megvált cége. Ekkor úgy döntött, megvalósítja régi ötletét, és gyorséttermet nyit Frankfurt üzleti negyedében, nem messze korábbi munkahelyétől.

Az eBay-en megvásárolt egy régi kisteherautót, amit kipofozott, hogy kolbászt és sült krumplit áruljon belőle ex-kollegáinak. Egy étteremtulajdonos barátja ellátta mindenféle hasznos tanáccsal a napi üzletmenetet, a beszerzési forrásokat, és az ételkészítési fortélyokat illetően, és hamarosan belevágott saját kis üzletébe.

Az ötlet már régen kipattant Brausse fejéből, mikor még maga is elfoglalt üzletemberként nem igazán ért rá hosszasan ebédelni, a környéken azonban sehol nem lehetett gyorsan, finomat enni. Mióta megnyitott, több volt kollegája is nála eszik rendszeresen, néhányan közülük még irigykednek is Braussera, a nyugodtabb élete miatt.

Persze azért aggódik is némileg az újdonsült gyorséttermes, hiszen a korábbi milliós fizetésének megfelelő nyereséget egyelőre még álmodni sem mer, üzleti modellje szerint csak fél év múlva lesz nyereséges a vállalkozása. Tervei szerint később igazi kolbász-tőzsdeként fogja üzemeltetni büféjét, ahol a kolbászok árait különböző tőzsdeindexek alakulásához köti.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hogy bejön-e az ötlet, és sikerre viszi-e vállalkozását, még a jövő zenéje, de a kihívásoktól nem fél, hiszen korábbi munkája sem volt éppen stresszmentes.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem