16 °C Budapest

Brókerből gyorséttermes - karrierépítés válság idején

2009. szeptember 4. 11:02

A leleményesebbeket a válság, vagy egy létszámleépítés nem kell, hogy feltétlenül padlóra küldjön: élő példa erre az a frankfurti ex-bróker is, aki úgy döntött, ha már részvényekkel nem kereskedhet, áttér a sültkolbászok forgalmazására.

Thomas Brausse, a 44 éves frankfurti bróker néhány hónappal ezelőttig még értékpapírokat adott-vett, azonban a pénzügyi válság miatt teljes részlegétől megvált cége. Ekkor úgy döntött, megvalósítja régi ötletét, és gyorséttermet nyit Frankfurt üzleti negyedében, nem messze korábbi munkahelyétől.

Az eBay-en megvásárolt egy régi kisteherautót, amit kipofozott, hogy kolbászt és sült krumplit áruljon belőle ex-kollegáinak. Egy étteremtulajdonos barátja ellátta mindenféle hasznos tanáccsal a napi üzletmenetet, a beszerzési forrásokat, és az ételkészítési fortélyokat illetően, és hamarosan belevágott saját kis üzletébe.

Az ötlet már régen kipattant Brausse fejéből, mikor még maga is elfoglalt üzletemberként nem igazán ért rá hosszasan ebédelni, a környéken azonban sehol nem lehetett gyorsan, finomat enni. Mióta megnyitott, több volt kollegája is nála eszik rendszeresen, néhányan közülük még irigykednek is Braussera, a nyugodtabb élete miatt.

Persze azért aggódik is némileg az újdonsült gyorséttermes, hiszen a korábbi milliós fizetésének megfelelő nyereséget egyelőre még álmodni sem mer, üzleti modellje szerint csak fél év múlva lesz nyereséges a vállalkozása. Tervei szerint később igazi kolbász-tőzsdeként fogja üzemeltetni büféjét, ahol a kolbászok árait különböző tőzsdeindexek alakulásához köti.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hogy bejön-e az ötlet, és sikerre viszi-e vállalkozását, még a jövő zenéje, de a kihívásoktól nem fél, hiszen korábbi munkája sem volt éppen stresszmentes.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?