13 °C Budapest

Brókerből gyorséttermes - karrierépítés válság idején

2009. szeptember 4. 11:02

A leleményesebbeket a válság, vagy egy létszámleépítés nem kell, hogy feltétlenül padlóra küldjön: élő példa erre az a frankfurti ex-bróker is, aki úgy döntött, ha már részvényekkel nem kereskedhet, áttér a sültkolbászok forgalmazására.

Thomas Brausse, a 44 éves frankfurti bróker néhány hónappal ezelőttig még értékpapírokat adott-vett, azonban a pénzügyi válság miatt teljes részlegétől megvált cége. Ekkor úgy döntött, megvalósítja régi ötletét, és gyorséttermet nyit Frankfurt üzleti negyedében, nem messze korábbi munkahelyétől.

Az eBay-en megvásárolt egy régi kisteherautót, amit kipofozott, hogy kolbászt és sült krumplit áruljon belőle ex-kollegáinak. Egy étteremtulajdonos barátja ellátta mindenféle hasznos tanáccsal a napi üzletmenetet, a beszerzési forrásokat, és az ételkészítési fortélyokat illetően, és hamarosan belevágott saját kis üzletébe.

Az ötlet már régen kipattant Brausse fejéből, mikor még maga is elfoglalt üzletemberként nem igazán ért rá hosszasan ebédelni, a környéken azonban sehol nem lehetett gyorsan, finomat enni. Mióta megnyitott, több volt kollegája is nála eszik rendszeresen, néhányan közülük még irigykednek is Braussera, a nyugodtabb élete miatt.

Persze azért aggódik is némileg az újdonsült gyorséttermes, hiszen a korábbi milliós fizetésének megfelelő nyereséget egyelőre még álmodni sem mer, üzleti modellje szerint csak fél év múlva lesz nyereséges a vállalkozása. Tervei szerint később igazi kolbász-tőzsdeként fogja üzemeltetni büféjét, ahol a kolbászok árait különböző tőzsdeindexek alakulásához köti.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hogy bejön-e az ötlet, és sikerre viszi-e vállalkozását, még a jövő zenéje, de a kihívásoktól nem fél, hiszen korábbi munkája sem volt éppen stresszmentes.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
perfekt  |  2021.09.20 05:12
2020. december 11-én került kihirdetésre a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatáso...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45