Stewardesseket vár a Lufthansa - akár harmincéveseket is

Pénzcentrum
2009. szeptember 2. 13:32

A légiutas-kísérők élete örök mozgás. Csuvarszki Anikó, a Lufthansa stewardesse szerint ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen most is Afrika és Észak-Amerika városai között ingázik. Anikó elsőként jelentkezett és végezte el a légi társaság az első osztályon utazók kiszolgálására szóló képzését. A "stewardessek gyöngye" vallja: ehhez a munkához a külső megjelenés és a nyelvtudás mellett elengedhetetlen az utazás imádata, az emberek és kultúrák iránti nyitottság, de nem árt egy cseppnyi humorérzék sem, amely számos nehéz helyzetből húzza ki az embert.

- 1990 és 1999 között a Japanese Arilines, azóta pedig a Lufthansa légiutas-kísérője, magyarul, németül és angolul, valamint japánul is beszél. Hogyan került a Lufthansához?

- Igen, közel tíz évig dolgoztam a Japanese Airlinesnál, majd amikor kiléptem, egy stabil munkahelyet kerestem. A Lufthansának jó híre volt a munkaadók között, egyúttal megfelelő karrierlehetőséget is kínált, ezért jelentkeztem ide.

- Általában elvárják a stewardessektől, hogy minden helyzetben feltalálják magukat, és megbirkózzanak a legváratlanabb helyzetekkel is. Ez a kompetencia fejleszthető vagy erre születni kell?

- Így van, egy légiutas-kísérőnek a legkülönbözőbb feladatokkal és kihívásokkal kell megbirkóznia. Az ezekhez szükséges kompetenciát egyrészt a Lufthansa tréningjei során sajátítottam el, amelyeken nem csupán a napi feladatok ellátást oktatják, hanem a menedzsment, a pszichológia, a kultúrák közötti kommunikáció és természetesen az idegen nyelvek területét is lefedik, így rengeteg lehetőségem nyílt önmagam fejlesztésére.
A sikeres munkához azonban rengeteg tapasztalatra van szükség. Minden egyes út, minden repülés során újabb és újabb ismeretekkel gazdagodunk, hiszen a legkülönfélébb emberekkel találkozunk, segítünk megoldani a problémáikat és olyan szolgáltatást nyújtunk a fedélzeten, amely révén kellemesen tölthetik eltölthetik az utazás idejét. Azt hiszem, hogy a pozitív hozzáállás az egyik legfontosabb sikertényező a munkánk során, de nem árt egy cseppnyi humorérzék sem, amely számos nehéz helyzetben bizonyult hasznosnak.

Az interjú folytatódik, kattints!

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.09.13 09:44
Vége a nyárnak, elkezdődött a tanév is. Túl vagyunk a nyári szabadságon és ismét elkezdődtek a dolgo...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
hrbonbon  |  2021.09.10 12:35
  The exceptional pandemic period, which is still ongoing with all its consequences,...
vezetoi-coaching  |  2021.09.09 15:33
Jelmagy. (Termék = jobbára software, de ki tudja, lehet közös nevező tangible termékekkel is) - Link...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?