26 °C Budapest

Igazi sikersztori: fesztiválstandtól a Coca-Cola felvásárlásig

Pénzcentrum
2009. április 7. 15:00

Alig több mint tíz évvel ezelőtt ugyanaz három fiatalember, akik még jazz fesztiválokon árulták turmixaikat, ma 30 millió fontot kaptak a Coca-Colától cégük 10 százalékáért. Valamire nagyon rátapintottak!

A kizárólag természetes összetevőkből készülő gyümölcsturmixairól híres brit Innocent Drinks ma már a szigetország smoothie-piacának szinte egészét magáénak mondhatja.

A cég azon túl, hogy természetes összetevőket tartalmazó italokat gyárt, a csomagolással, az üdítőitalok elnevezésével, a különféle jótékonysági akcióival mind azt sugallja, hogy emberi léptékű, barátságos, környezetkímélő termékről, illetve vállalatról van szó

A három alapító Richard Reed, Adam Balon és Jon Wright 1998-ban egy londoni jazz-fesztiválon tették próbára magukat, illetve terméküket, a csak gyümölcsből készülő turmixaikat. Felállítottak egy standot, és azt kérték a vásárlóiktól, hogy annak megfelelően dobják üres poharaikat az "igen", vagy "nem" feliratú kukákba, hogy szerintük érdemes-e a terméket forgalmazni, vagy sem. Estére a kérdés eldőlt, a fiatalok felmondtak munkahelyükön, és belevágtak a businessbe.

Ehhez persze szükségük volt egy üzleti angyalra is, aki 200 ezer fontnyi kezdőtőkével látta el őket, így mára ő is 10 százalékkal részesedik a napokban 300 millió fontosra becsült vállalkozásból.

A Coca-Cola figyelmét azonban nem csak a jól menő üzlet hívta fel, hanem a szükségszerűség is, ugyanis legnagyobb riválisa, a Pepsi Co. már négy éve felvásárolt egy hasonló céget, tavaly pedig saját smoothie-márkával, a Tropicanaval is megjelent a piacon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Innocent alapítók valószínűleg érzik, hogy természetes alapanyagú italaik, illetve működési filozófiájuk nem annyira klappol a Coca-Coláéval, ugyanis bőszen hangoztatják, hogy az értékesítés célja csak és kizárólag az volt, hogy európai terjeszkedésüket finanszírozni tudják, de a cég vezetése és felfogása változatlan marad.

Jelenleg egyébként 250 ember dolgozik a cégnél, ez a szám azonban a terjeszkedés folytán emelkedni fog. Itthon még nem lehet kapni ezt a terméket, de hasonló, természetes alapanyagból készült italok már kaphatók, főként a franchise formában működő kávéláncokban.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem