Botrány: évi 78 milliót keres a MÁV vezetője

2009. április 6. 12:30

Az állami cégek vezetői 2-4 millió forintot keresnek havonta, amihez többnyire prémiumként járul hozzá az éves alapfizetésük 80 százaléka és 3-5 havi jutalom. Összesítve a legtöbbet Heinczinger István, a MÁV vezérigazgatója visz haza, ő évente 78,672 millió forintból gazdálkodhat. Az adatokat a Blikk közölte le, miután pert nyert a cégek ellen, így megkaphatta az adatokat -írja az inforadio.hu.

A bíróság döntése értelmében joga van a Blikknek és a sajtónak betekinteni az állami cégek vezetőinek javadalmazásába, és hírt adni arról. A Blikk adatai szerint a legnagyobb fizetést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója, Tátrai Miklós Zoltán kapja, aki havi 3,5 milliós bruttóval dicsekedhet. 3,42 milliót kap Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója, de ő még további négyszázezer forintos tiszteletdíjjal is kiegészítheti fizetését.

Kamarás Miklós, a MÁV igazgatóságának elnöke másfélmilliót vihet haza, míg az MNV ellenőrző bizottságának elnöke, Dr. Borbély Attila egymillió-nyolcvan forintot keres. A Magyar Posta vezérigazgatójának, Borosné Szűts Ildikónak 2.840.000 forint az alapbére, Szabó Pál volt vezérigazgató, jelenlegi miniszter 2.549.000 forintot kapott ezen a poszton az éves alapbér 80 százalékát kitevő prémiummal és öthavi jutalommal (2007). Az igazgatóság elnökének, Dr. Csáky Györgynek viszont már "csak" félmilliós fizetése van.

Mártha Imre Edgár, a Magyar Villamos Művek vezérigazgatója 2.765.000 forintot keres, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója, Székely Gábor pedig 2.185.000-ret vihet haza, 2007-ben az éves alapbér 80 százaléka volt a prémiuma, a jutalma pedig négyhavi alapbér.

Az évi sok tízmilliós összeg nagyon jól hangzik, de nem egyedülálló a versenyszférában - jegyzi meg a lap újságírója. Jakabos Tünde, a Hay Group tanácsadócég szakértője szerint ezek a bérek megfelelnek a piaci átlagnak. Mivel azonban az állami cégek vezetői egyedi munkakörben dolgoznak, nehéz a teljes összehasonlítás, hiszen a legtöbbre nincs is példa a versenyszférában. Nyugat-Európában a hasonló vezetők persze jobban keresnek, körülbelül másfél-kétszer ennyit - tette hozzá.

A juttatások a szakértő szerint nagyon hasonlóak a magángazdaságban dolgozó menedzserek bónuszaihoz képest. A mobil és a felső-középkategóriás autó is szinte kötelező. Általános, hogy a jól teljesítő vezetők néhány havi fizetésüket jutalomként megkaphatják évente. Az állam a prémium tekintetében bőkezűbb. A nyolcvanszázalékos prémium igen magas, bár hasonló mértékű extra juttatásra is van példa a versenyszférában.

Az MNV azt ígérte, közzéteszik az állami cégvezetők fizetését.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.09.23 11:34
“You come home, make some coffee, sit down in your armchair and all around there’s silence. Everyone...
perfekt  |  2021.09.22 15:08
Egy kis közvélemény kutatás alapján kaptam olyan választ, hogy a TT index a testtömeg indexet jelzi,...
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?