4 °C Budapest

30 ezer játékgép: a kocsmában is csak nyerni akarunk

2009. március 27. 16:00

A játékfüggőség és az uzsorakölcsön összefüggéséről tartottak konferenciát Szerencsen. A pénznyerő piacon 1200 cég, több mint tizenhétezer teremben harmincezer gépet üzemeltet. A gépek felét kocsmákban állították fel -írja a boon.hu.

Egy közelmúltbeli felmérés szerint minden ötödik magyar azt gondolja, hogy az egyetlen gyors meggazdagodási lehetőség a szerencsejáték.

A magyarok pedig nyerni akaranak - egyebek mellett erről beszélt Majoros Márta pszichológus és narkológus Szerencsen a helyi polgárőrség, az önkormányzat és a szerencsejáték szövetség által rendezett szakmai konferencián szerdán. A résztvevők arra is keresték a választ, hogy hogyan alakul ki a játékfüggőség, miről ismerhető fel és mit lehet tenni az ilyen személlyel a "gyógyulás" érdekében.

A kocsma szerepe

Eggenhoffer Zsolt a szerencsejáték szövetség elnöke bevezetőjében arról beszélt, hogy a pénznyerő piacon 1200 cég, több mint tizenhétezer teremben harmincezer gépet üzemeltet. A gépek felét kocsmákban állították fel.2007-ben 246 milliárd forint bevételt termeltek.

Majoros Márta elmondta, hogy a kocsmában lévő gépeket nyilvánvalóan az ott italozók pénzének, párszáz forintos alapon való elverésére telepítették. A kuncsaft valamit betesz és azonnali visszajelzést kap.

Nyert vagy nem

Ez sok ember számára elementáris alapvető öröm. A játékfüggővé válókban a nyerés, a veszetés, majd az elkeseredés fázisa játszódik le: "Majdnem nyertem!" - hitetik el magukkal. A krimóba korábban csak ivás miatt bejárók egy része átszokik a játékgépre és annak függőjévé vált. A markecolók számára pedig a kocsmák alkoholista és vagy szerencsejáték függő köre a célpont. Ma már azonban nem annyira zsebre, hanem a lakásra és egyéb ingóságokra ácsingóznak. Kölcsönt adnak a játékfüggőnek, majd eljön a folyamat vége: bejelentik, hogy immár a lakás nem az adósé...

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16