18 °C Budapest

30 ezer játékgép: a kocsmában is csak nyerni akarunk

2009. március 27. 16:00

A játékfüggőség és az uzsorakölcsön összefüggéséről tartottak konferenciát Szerencsen. A pénznyerő piacon 1200 cég, több mint tizenhétezer teremben harmincezer gépet üzemeltet. A gépek felét kocsmákban állították fel -írja a boon.hu.

Egy közelmúltbeli felmérés szerint minden ötödik magyar azt gondolja, hogy az egyetlen gyors meggazdagodási lehetőség a szerencsejáték.

A magyarok pedig nyerni akaranak - egyebek mellett erről beszélt Majoros Márta pszichológus és narkológus Szerencsen a helyi polgárőrség, az önkormányzat és a szerencsejáték szövetség által rendezett szakmai konferencián szerdán. A résztvevők arra is keresték a választ, hogy hogyan alakul ki a játékfüggőség, miről ismerhető fel és mit lehet tenni az ilyen személlyel a "gyógyulás" érdekében.

A kocsma szerepe

Eggenhoffer Zsolt a szerencsejáték szövetség elnöke bevezetőjében arról beszélt, hogy a pénznyerő piacon 1200 cég, több mint tizenhétezer teremben harmincezer gépet üzemeltet. A gépek felét kocsmákban állították fel.2007-ben 246 milliárd forint bevételt termeltek.

Majoros Márta elmondta, hogy a kocsmában lévő gépeket nyilvánvalóan az ott italozók pénzének, párszáz forintos alapon való elverésére telepítették. A kuncsaft valamit betesz és azonnali visszajelzést kap.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nyert vagy nem

Ez sok ember számára elementáris alapvető öröm. A játékfüggővé válókban a nyerés, a veszetés, majd az elkeseredés fázisa játszódik le: "Majdnem nyertem!" - hitetik el magukkal. A krimóba korábban csak ivás miatt bejárók egy része átszokik a játékgépre és annak függőjévé vált. A markecolók számára pedig a kocsmák alkoholista és vagy szerencsejáték függő köre a célpont. Ma már azonban nem annyira zsebre, hanem a lakásra és egyéb ingóságokra ácsingóznak. Kölcsönt adnak a játékfüggőnek, majd eljön a folyamat vége: bejelentik, hogy immár a lakás nem az adósé...

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem