30 ezer játékgép: a kocsmában is csak nyerni akarunk

2009. március 27. 16:00

A játékfüggőség és az uzsorakölcsön összefüggéséről tartottak konferenciát Szerencsen. A pénznyerő piacon 1200 cég, több mint tizenhétezer teremben harmincezer gépet üzemeltet. A gépek felét kocsmákban állították fel -írja a boon.hu.

Egy közelmúltbeli felmérés szerint minden ötödik magyar azt gondolja, hogy az egyetlen gyors meggazdagodási lehetőség a szerencsejáték.

A magyarok pedig nyerni akaranak - egyebek mellett erről beszélt Majoros Márta pszichológus és narkológus Szerencsen a helyi polgárőrség, az önkormányzat és a szerencsejáték szövetség által rendezett szakmai konferencián szerdán. A résztvevők arra is keresték a választ, hogy hogyan alakul ki a játékfüggőség, miről ismerhető fel és mit lehet tenni az ilyen személlyel a "gyógyulás" érdekében.

A kocsma szerepe

Eggenhoffer Zsolt a szerencsejáték szövetség elnöke bevezetőjében arról beszélt, hogy a pénznyerő piacon 1200 cég, több mint tizenhétezer teremben harmincezer gépet üzemeltet. A gépek felét kocsmákban állították fel.2007-ben 246 milliárd forint bevételt termeltek.

Majoros Márta elmondta, hogy a kocsmában lévő gépeket nyilvánvalóan az ott italozók pénzének, párszáz forintos alapon való elverésére telepítették. A kuncsaft valamit betesz és azonnali visszajelzést kap.

Nyert vagy nem

Ez sok ember számára elementáris alapvető öröm. A játékfüggővé válókban a nyerés, a veszetés, majd az elkeseredés fázisa játszódik le: "Majdnem nyertem!" - hitetik el magukkal. A krimóba korábban csak ivás miatt bejárók egy része átszokik a játékgépre és annak függőjévé vált. A markecolók számára pedig a kocsmák alkoholista és vagy szerencsejáték függő köre a célpont. Ma már azonban nem annyira zsebre, hanem a lakásra és egyéb ingóságokra ácsingóznak. Kölcsönt adnak a játékfüggőnek, majd eljön a folyamat vége: bejelentik, hogy immár a lakás nem az adósé...

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29