8 °C Budapest

Bekeményítenek a britek: már belépéskor adózhatunk!

Pénzcentrum
2009. január 15. 14:00

Akik Nagy-Britanniába igyekeznek egy szebb jövő reményében, már az országba való belépéskor megkaphatják az első pofont: a szigetországban tervezet készül a "bevándorló-adóról", melyet rögtön érkezéskor meg kellene fizetni.

Az adó, melynek valószínű összege mindössze 20 font lenne, a helyi iskolákat, kórházakat és egyéb közszolgálatókat illetné, amelyeket a bevándorlók is igénybe vesznek. Ezt az összeget minden vízummal érkező bevándorlónak meg kellene fizetnie, aki az országba érkezik. A rendelet áprilistól válhat kötelezővé. A minisztérium szerint több millió font csordogálhat be az ország költségvetésébe a sok tízezer bevándorlónak köszönhetően, akik minden évben Nagy-Britanniában próbálnak szerencsét. Az adó egy átmeneti alapba kerülne, amelyből a közintézmények pályázat útján juthatnak majd pótlólagos forráshoz. Az ellenzők szerint azonban ez nem sokat segít, hiszen a bevándorlók okozta pluszköltségek évente elérhetik a 250 millió fontot is, amivel a befolyt adó várható összege köszönőviszonyban sincs.

Az új szabályozás bevezetné a kevéssé vonzó "próbaidős állampolgár" titulust is a bevándorlók esetében. Jelenleg bárki, aki legalább öt éve az országban tartózkodik, folyamodhat állampolgárságért, ám az új rendszerben az öt év után "próbaidőre" kerülnének a jelöltek. A próbaidő hossza a társadalomért vállalt áldozatok függvényében lehet hosszabb-rövidebb: azok, akik önkéntesen adakoznak vagy társadalmi hasznú munkát végeznek, akár újabb egy év után állampolgárok is lehetnek. A feltételes állampolgársági időszak legfeljebb még öt évig tarthat, ennyi idő után azonban már máshol jogerősen elítélt bűnözők is kaphatnak állampolgárságot.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem