19 °C Budapest

Újabb kémbotrány: ebből a kormány sem maradhat ki!

Pénzcentrum
2008. szeptember 26. 13:00

A világ ötödik és hatodik leggazdagabb embere egy indiai testvérpár, akik olyannyira nincsenek jóban egymással, hogy most éppen perre készülnek menni egy The New York Times-ban megjelent interjú miatt. Az eset olyannyira komoly, hogy már az indiai kormány is igyekszik beavatkozni.

Anil Ambani, a világ hatodik leggazdagabb embere pereli bátyját, Mukesht, aki a Forbes listáján egyel előtte áll, az idősebb testvér ugyanis egy interjúban azt találta mondani, hogy öccse kémhálózatot működtet, hogy versenytársairól információkat szerezzen.

A Reliance Industries alapítójának, Dhirubhai Ambaninak fiai apjuk 2002-es halála óta alig beszélnek egymással, végül 2005-ben anyjuk javaslatára szétválasztották India legnagyobb vállalatát és mindketten saját életüket kezdték élni.

A per alapjául szolgáló cikk szerint a petrokémiai ágazatban tevékenykedő Reliance lobbisták és kémek hálózatát tartotta fenn, mely a tehetősek sebezhető pontjai mellett a versenytársak tevékenységéről gyűjtött információt. Mukesh elmondása szerint ezt a hálózatot a kettéválás előtt testvére irányította, azóta pedig már csakis az ő részén működik ilyen.

Az Ambani család India GDP-jének mintegy 5%-áért felelős, a folyamatos viszálykodás azonban a kormány aggodalmát is felkeltette, így a testvérpár anyját kérték meg, hogy avatkozzon be, és segítsen a konfliktusok kezelésében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Forbes adatai szerint egyébként a gazdaglistán alig egy hajszál választja el a feleket: az 51 éves Mukesh 43 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, míg 40 éves öccse, Anil 42 milliárd dolláros vagyonnal büszkélkedhet.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?