22 °C Budapest

Ilyen még nem volt: Magyarországnyi gazdagra lehet irigykedni

Pénzcentrum
2008. június 25. 11:00

A világ milliomosainak száma egy frissen megjelent elemzés adatai szerint a tavalyi évben a felmérés története során először átlépte a 10 milliót. A 2006-os évhez képest tehát 6 százalékkal emelkedett azok száma a világon, akik több mint 1 millió dollár értékű pénzügyi eszközzel rendelkeznek.

A pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó Capgemini csoport, valamint az amerikai Merill Lynch befektetési bank kiadványa szerint a világ milliomosainak összes vagyona tavaly közel 41 ezer milliárd dollárra emelkedett (ez 9 százalékos növekedést és közel 6200 ezer milliárd forintot jelent). 2007-ben az előző évhez képest 60 ezerrel több milliomos élt a világon, számuk így összesen 10,1 millió.

Ennek alapján egy milliomos átlagosan a valaha volt legmagasabb értékű, valamivel több mint 4 millió dolláros vagyonnal rendelkezett. A milliomos klubjában a gazdagság tehát nagyobb ütemben emelkedik, mint a tagok száma, ami a Capgemini elemzője szerint még egy darabig így is marad.

Egyre több milliomos érkezik a gyorsan növekvő feltörekvő országokból (például India, Kína és Brazília), az indiai milliomosok száma 23 százalékkal ugrott meg. Ennek ellenére még mindig az Egyesült Államok szállítja a legtöbb gazdagot, háromból egy milliomos a tengerentúlon él.

A szupergazdagok (30 millió dollárnál magasabb értékű pénzügyi vagyonnal rendelkezők) körébe tartozók száma is megemelkedett, a világon 103 ezren vannak jelen, ez a tavalyi évhez képest 9 százalékos emelkedést jelent.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A milliomosok klubjának bővülése ugyanakkor az előző évekhez képest veszített lendületéből, mindez pedig annak a számlájára írható, hogy a gazdasági lassulás miatt a gazdagok is a kevésbé kockázatos befektetések irányába kacsintgatnak.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?