13 °C Budapest

Munkára van szükséged? - Megmutatjuk, mire kell figyelni!

Pénzcentrum
2008. június 18. 05:55

A nyári időszak alatt rengeteg diák próbál munkát találni, de vannak olyanok is, akik nem csupán "kampányszerűen", a nyaraláshoz szükséges pénz megszerzéséig, hanem egész évben, iskola mellett is munkát vállalnak. Lássuk, milyen szabályok vonatkoznak rájuk, mennyiben tér el ez a felnőtt munkavállalás szabályaitól, milyen ajánlatok közül válogathatnak, és milyen fizetésre számíthatnak!


Ha meg is szeretnéd kapni a fizetésed...

A nyári munkát végző diákok esetében leggyakoribb probléma a munkaszerződés nélküli munkavégzés. Sok munkáltató szívesen foglalkoztatja a fiatalokat munkaszerződés nélkül, hiszen ebben az esetben nem kell megfizetni a munkabér utáni adót, járulékokat. Írásba foglalt munkaszerződés nélkül azonban nincs semmiféle garancia arra, hogy a munkavállaló a hónap végén ténylegesen meg is kapja a munkabért.

Ha nem szeretnénk ilyen csapdába, alkudozásba esni, érdemes inkább bejegyzett munkaközvetítőkhöz, illetve diákszövetkezetekhez fordulni. E szövetkezetek általában csak nappali tagozatos jogviszonnyal rendelkező diákokat (középiskolás, egyetemista, főiskolás) foglalkoztatnak.

A szövetkezetekbe 1000 forintos részjegy megvásárlásával lehet belépni, amit a kilépéskor visszafizetnek. A munkaszerződés ebben az esetben a diák és az iskolaszövetkezet között jön létre, tőle kapja tehát a munkavállaló a fizetését is, ami tehát így garantált, mivel a szövetkezet akkor is fizet, ha a foglalkoztató cég valamiért nem hajlandó.

Országszerte számos iskolaszövetkezet működik, ezek némelyike országos lefedettséggel, számos irodával rendelkezik, vannak azonban lokális szövetkezetek, amelyek inkább az adott városban, illetve a környéken kínálnak munkalehetőségeket. A táblázatban felsorolt szervezetek közül a Fürge Diák és a Meló-Diák több száz aktuális munkalehetőséget kínál, de a Mind-Diák is 80-nál több ajánlattal rendelkezik.

A leggyakoribbak az adatrögzítés, irodai, adminisztratív munkák, telefonos ügyfélszolgálat, csomagolás, címkézés, borítékolás, könnyű fizikai munkák, hostess, szórólaposztás, plakátozás, programkezelés, szoftvertesztelés, illetve rendszergazdai munkák.

Mennyire számíthatsz?

Ezek többsége órabérben fizet, azonban a nyomdai munkák nagy része, az adatrögzítés és a kérdőíves lekérdezés jellemzően teljesítménybéres díjazásúak. A magasabb fizetést kínáló pozíciókat többségében már idősebb, felsőoktatási intézményben tanulók számára hirdetik, itt akár 1000 forint feletti órabért is ki lehet fogni, főleg ha nyelveket is beszél a diák.

A munkák többségénél jellemzően 500-600 forintot fizetnek óránként, a fővárosban némileg magasabb órabérekkel lehet találkozni, mint a vidéki ajánlatoknál.

Urbán Tibor, a Mind-Diák képviseletében elmondta, hogy tavaly felmérések szerint mintegy 110-120 ezer diák vállalt iskolaszövetkezeteken keresztül munkát, többségük azonban a nyári hónapokban, azon belül is június-júliusban keres álláslehetőséget, így az akkor jelentkező óriási keresletet az iskolaszövetkezetek együttvéve sem tudják kielégíteni.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A diákoknak ezért azt tanácsolja, hogy amennyiben tudnak, úgy az év közben elosztva keressék fel a szövetkezeteket, ne annyira a nyári csúcsra kiélezve. Augusztusban a Mind-Diáknál például jóval több és változatosabb munkát lehet kifogni, mint az azt megelőző két hónapban, mivel a cégek is több ajánlattal keresik fel ekkor a szövetkezetet.

Fontos tudnivalók munkavállalás előtt

Munkavállalás szempontjából tizenhat év az alsó korhatár, ami azt jelenti, hogy aki betöltötte a tizenhatodik életévét, az szabadon vállalhat munkát. Ezen életkor felett tehát a középfokú oktatási intézmények nappali tagozatán tanulóknak sem kell iskolai, vagy szülői engedély. Aki betöltötte a tizenötödik életévét, már az is dolgozhat, de neki a törvényes képviselőtől (általában szülő) kell írásban hozzájárulást kérnie.

A diákmunkában is használható az alkalmi munkavállalói könyv, melyet bárki kiválthat a munkaügyi kirendeltségeken, aki betöltötte a tizenhatodik életévét. Ez az egyetlen olyan okmány Magyarországon, amellyel munkaszerződés nélkül munkát lehet vállalni.

A tizennyolc évnél fiatalabbak nem kötelezhetők rendkívüli munkavégzésre és éjszakai műszakot sem vállalhatnak, nekik is kötelező megadni azonban a minimálbért (2008. január 1-jétől 69 000 Ft/hó, órabér alkalmazása esetén 397 Ft/óra), természetesen a ledolgozott órákat is figyelembe véve, tehát, ha négy- vagy hatórás munkát látnak el, akkor a nyolc órára jutó minimálbér időarányos részét meg kell kapniuk.

A 18. életévét be nem töltött munkavállaló esetében a napi munkaidő nem lehet több 8 óránál, és ennek megfelelően a heti munkaidő is legfeljebb 40 óra lehet. Ráadásul fiatalok számára 4,5 órát meghaladó munkaidő esetén 30 perc szünetet kell biztosítani, míg felnőttek esetében ez csak 6 óra után jár, és akkor is csak 20 perc.

A diákok számára talán a legfontosabb kérdés a rendes szabadság mértéke. A 18 évnél fiatalabbakat a 20 nap alapszabadságon felül további évi 5 nap pótszabadság is megilleti. Rövidebb időtartamú munkaviszony esetén a szabadság természetesen időarányosan jár a munkavállaló részére. Érdemes tudni azt is, hogy amennyiben a diák munkaviszonya megszűnik, a ki nem adott időarányos szabadságot pénzben kell kifizetni!

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?