11 °C Budapest

100 millió dolláros adócsalás: a nagyok is lebuknak egyszer?

Pénzcentrum
2008. május 6. 11:00

A bíróság úgy döntött, a héten már másodszor, hogy a nagyságrendileg összesen 100 millió dollár (16,3 milliárd forint) értékű adócsalással vádolt könyvelő továbbra is vizsgálati fogságban marad Sydneyben. Egy módszer sem tökéletes?

A szövetségi rendőrség (Australian Federal Police - AFP) bejelentése alapján az 58 éves Robert Agius részt vett az ügyben, amelynek során, hogy elrejtsék a pénzt, külföldi számlákra utalták, mint tanácsadásért fizetett díjat egy Sydneyben található könyvelőcégen keresztül.

Az offshore számlákon egy ideig pihentetett összegeket ezek után visszajuttatták az ausztrál gazdaságba, hitel formájában, ami az adóból levonható tétel. A vádlott, aki a lebukott könyvelőcég egyik vezető tagja, állítólag ezért közel 1,5 millió dollár (244,5 millió forint) jutalékot tett zsebre.

Az AFP szerint rajra kívül több, mint 20 ember vett részt a csalás megvalósításában, aminek eredményeképpen összesen 13 millió dollárt (2119 millió forint) nem fizettek be adóként. A hatóságok a fentiek mellett még a könyvelőiroda további 400 ügyfelét is értesítették, ugyanis őket szintén ellenőrizni fogják a nyomozás keretein belül. Ennek az az oka, hogy az eddigi eredmények alapján akár milliókkal is tartozhatnak az adóhatóságnak.

Az elsőrendű vádlottat két év szabadlábon történő védekezés után vették őrizetbe az ausztrál rendőrség munkatársai. A hírek szerint kérték a bíróságtól az óvadék megállapítását, viszont a megállapított összeget nevetségesen magasnak találták, így Robert Agius továbbra is előzetesben marad...

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem