Újabb fogások: már semmi sem szent...

Pénzcentrum
2007. november 12. 13:20

Egyre szokatlanabb dolgokat foglalnak le a vám- és pénzügyőrök a szigorított vizsgálatok következtében. Úgy tűnik, sokakat nem riaszt vissza az a tény sem, hogy már nem csak a határon ellenőriznek, hanem bárhol az ország területén...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Muzeális biblia és kaviár a csomagok között

A Vám- és Pénzügyőrség győri Mélységi Ellenőrző Csoportja a hegyeshalmi átkelőhelyen ellenőrzött egy ukrán honosságú kisbuszt. A csomagtér átvizsgálása során egy táskában ciril betűkkel íródott - a könyvön szereplő dátum szerint 1823-ban készített - ortodox bibliát találtak a pénzügyőrök. A jármű további vizsgálata során, a kalaptartón elhelyezett reklámtáskából még 10 üveg fekete kaviár került elő. A biblia és a kaviár eredetét a sofőr hitelt érdemlően igazolni azonban nem tudta.

Az eljárás során felkért szakértők előzetes véleménye szerint a biblia a kulturális javak körébe, míg a kaviár, mint fokozottan védett tokhal fekete ikrája a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló washingtoni egyezmény (CITES-egyezmény) hatálya alá tartozik, így azok kiviteléhez, illetve behozatalához engedély szükséges, amellyel a sofőr szintén nem rendelkezett.

A fővámhivatal a több egy millió forint értékű kaviárt, és a 200.000 Ft. értékűre becsült bibliát lefoglalta, és az ügyben - természetkárosítás, visszaélés kulturális javakkal és csempészet bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt megindította a büntetőeljárást.

Gázolaj a tanyán

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai a tegnapi napon jövedéki ellenőrzést tartottak egy, a Csongrád megyei Csengelén lévő tanyán.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ellenőrzés során az ingatlan udvarán 45 db hordóban, valamint 1 db műanyag tartályban összesen közel 10.000 liter gázolajat találtak a pénzügyőrök. A tanya tulajdonosa a gázolaj származását igazolni nem tudta.

A Vám- és Pénzügyőrség a közel 3 millió forint értékű gázolajat lefoglalta, valamint az ingatlan tulajdonosa ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt megindította a büntetőeljárást.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.10.25 06:39
Még mindig túl sok férfi ódzkodik a kivizsgálásoktól, főleg akkor, ha a húgyutak vagy a nemi szervek...
vezetoi-coaching  |  2021.10.24 23:50
A siker def. meglehetősen rugalmas, ha nem alaktalan (kritérium, mint égen a csillag…), ráadásul idő...
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
laskainelli  |  2021.10.20 11:59
Itt az ősz, mesés színekbe költözött a táj. Az évszakváltással együtt érdemes egy kicsit felfrissíte...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?