Magyar MBA-program a legjobbak között

Pénzcentrum
2007. október 21. 10:00

A Financial Times vasárnap megjelenő számában ismét rangsorolja a világ üzleti iskolának különféle programjait. Abban a megtiszteltetésben lett részünk, hogy a 85-ös listán a tavalyi 12. hely után az idén a 11-re sorolták a CEU Business School Executive MBA programját. Iskolánk az egyetlen a kelet-közép-európai üzleti iskolák közül, amelynek programja egyáltalán felkerült a listára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Tovább javított tavalyi előkelő helyezésén a Közép-Európai Egyetem Üzleti Iskolája (CEU Business School): Executive Master of Business Administration (MBA) programja 11. lett a világ legjobb üzleti iskoláinak hasonló programjai között.

A programok rangsorát a világ egyik legtekintélyesebb független üzleti napilapja állítja össze évről évre. Az október 21-én publikált 2007-es rangsor szerint a CEU Business School programja a tavalyi 12. helyről a 11-re lépett előre. A 85 intézményi programot összehasonlító listán a CEU Business School az egyetlen a közép-kelet-európai régióból, olyan versenytársakkal az első harmadban, mint a pennsylvaniai Wharton, a London Business School, vagy a Columbia Egyetem üzleti iskolájának programjai.

Az Executive MBA program valamennyi üzleti iskola legnívósabb, és egyben legdrágább kurzusa. Rendszerint olyan vállalatvezetőket, vagy vezető-jelölteket iskoláz be erre a másfél éves stúdiumra a munkahelyük, akiknek további munkaéveikben a legkorszerűbb üzleti és menedzsment-ismereteket kell majd alkalmazniuk. A CEU Business Schoolban ez a program, amelyet a budapesti iskola egy német, egy holland és egy amerikai egyetemmel együtt hozott létre, 52 500 euróba kerül. A legutóbb végzettek közül egy hallgatónak a Gazdasági és Közlekedési, az egykori Informatikai és Hírközlési, az Oktatási Minisztérium valamint a Demján Sándor Alapítvány együttesen fizette ki a képzési költséget.

- Előkelő helyünk a magyar felsőoktatás hírnevét is öregbíti, hiszen nagyon kevés olyan intézmény van, nem csak Magyarországon, de Kelet-Közép-Európában is, amely a specializációja szerinti listán az első tizenötben foglal helyet - mondta Findrik Mária, a program igazgatója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.19 09:08
  A tartós kapcsolatban élők számtalan problémát fel tudnak sorolni, hogy mi miatt szenvednek a tár...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06