16 °C Budapest

Európai mobilitási hét: 11 ezer munkaadó, 1,2 millió állás...

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 09:15

Megkezdődött az európai mobilitási hét, aminek célja, hogy 230 városban, több száz esemény keretein belül kapcsolatot teremtsen a munkaadók és a munkavállalók között. A héten Zalaegerszegen, Pécsett, Kecskeméten, Debrecenben, Szerencsen, Esztergomban, majd Budapesten kerül sor nemzetközi állásbörzére - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Esztergomban toborzó magyar és szlovák cégek közel 1 400 embernek kínálnak munkát. Összesen több mint 11 ezer munkaadó 1,2 milliónál is több állást kínál. A részt vevő országok nemcsak az interneten, hanem a mobilitási hét keretein belül is próbálnak a hiányszakmákhoz munkaerőt toborozni.

A munkakeresők mind diplomával, mind anélkül találhatnak megfelelő állást maguknak, a leginkább a minőségbiztosítás, a számítástechnika, a gépgyártás, az autószerelés, az egészségügy, és az idegenforgalom területén magas a kereslet az új munkaerő iránt. Bár az tény, hogy azok a szakemberek mehetnek külföldre dolgozni, akikre itthon is szükség lenne.

Itthon a szakemberekre nagy a kereslet, és meg is fizetnék őket, egy lakatos például átlagosan bruttó 122 ezer forintot kapna, még a diplomások körében a gépészmérnökök a legkeresettebbek, nekik a cégek bruttó 287 ezer forintot fizetnének. Bár ez nyilván a külföldi fizetési szint alatt van.

A mai 16-22 éves fiatalok körében a legnépszerűbb a külföldi munka, ugyanis beszélnek nyelveket, és még nem családosok, így sokkal könnyebben megoldható egy külföldi költözés. Viszont már így is sok jó szakember vállalt külföldön munkát, a kormánynak pedig azon kell törnie a fejét, hogy mivel tartsa őket itthon, vagy csábítsa haza, mivel itthon is nagy szükség lenne a munkájukra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bár egyre gyakoribbá váltak a fantom ajánlatok, főleg Nagy-Britanniában, Írországban, és Skandináviában találják szembe ezzel magukat a magyarok. Így a külföldi munka előtt mindenképpen érdemes informálódni a cégről, és gondosan átolvasni a szerződést.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.19 09:08
  A tartós kapcsolatban élők számtalan problémát fel tudnak sorolni, hogy mi miatt szenvednek a tár...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?