3 °C Budapest

Merjünk nagyot álmodni: jó lehetőségek vezetőknek...

Pénzcentrum
2007. szeptember 20. 15:00

Mindenki arról álmodik, hogy egy nagy nevű cégnél fog dolgozni, hatalmas fizetésért, és luxusautó fog állni a luxusvillája mellett. Sokak számára ez csak álom marad, de vannak akik szerencsések, és megadatik egy ilyen munkahely. A Fortune összeállította azoknak a cégeknek a listáját, ahol a legjobb helyük van a vezetőknek...

Az első helyen szereplő General Electric 300 ezer alkalmazottat számlál, és a 2006-os bevétele összesen 168,3 milliárd dollárra rúg, ami 30 378,15 milliárd forint. Jelenleg a bevételei 50 százalékát a tengerentúlról szerzi, és az alkalmazottak fele szintén a tengerentúlon dolgozik.

A vállalat legendás tréning lehetőségekkel rendelkezik, ahol dolgozók ezrei szerezték már meg eddig is a vezetési tapasztalatokat. De a cég belső hálózatán is számos tréningprogram elérhető, így bárhol van a dolgozó, tudja fejleszteni a már meglévő tudását.

A második helyezett Procter & Gamble 2006-os 68,2 milliárd dolláros (12 310,1 milliárd forint) bevételeit 135 ezer alkalmazott közreműködésével szerezte. A 170 éves múltra visszatekintő cég már több generációnyi vezetőt képzett ki. Olyan embereket keresnek, akik már rendelkeznek vezetői tapasztalatokkal, és azok továbbfejlesztésével értékes vállalati vezetők kerülnek ki a cég berkeiből.

A Nokia 68,5 ezer alkalmazottjával, és 51,6 milliárd dolláros (9 313,8 milliárd forint) éves bevételével a harmadik helyet foglalja el. Folyamatosan fejleszti ki az újabbnál újabb mobiltelefonokat, követve a fogyasztók éppen aktuális vágyait, és elvárásait.

Az új tehetségek tudásának gyarapítását mentori programmal próbálják elérni, vagyis mindenkinek van egy mentora, aki támogatja, és segíti a munkában felvetődő problémák, és kérdések megoldásában a dolgozókat.

A negyedik helyet kapta a Hindustan Unilever, 2,74 milliárd dollárnyi (494,57 milliárd forint) bevétellel, és 15ezer alkalmazottal. A legmagasabb beosztásban lévő 200-250 vezetőt egy vezetési képességeket mutató mátrixban ábrázolják különböző szempontok alapján, és a legjobb 50-et nevezik ki a legkritikusabb, és valószínűleg a legjobban fizető posztokba. Ez visszacsatolásként is jól működik a vezetőség körében, mivel így tisztában vannak vele, hogy miben kell még fejlődniük.

A Capital One kártyakibocsátó vállalat 2006-ban 15,2 milliárd dollár (2 743,6 milliárd forint) bevételt realizált, 32 ezer dolgozó munkájának eredményeképpen. Meglepő módon a vállalat személyes trénerekkel próbálja fejlődésre ösztönözni a vezetést. Mindenkinek van egy saját trénere, aki a nyilvános beszéd módjától kezdve az idő megfelelő beosztásáig mindent megtanít a "tanulóknak".

A General Mills foglalja el a Fortune listáján a hatodik helyet, 27,5 ezer alkalmazottal, és 11,6 milliárd dollár (2 093,8 milliárd forint) éves bevétellel. A tavalyi évben a gabonapelyheket gyártó cég egy háromnapos szimulációs programot vezetett be, ami során a dolgozók olyan helyzetekre készülhetnek fel, amivel nem találkoznának a mindennapi életben.

36 vezető beosztású alkalmazottat osztottak 6 fős csoportokra, hogy egymás ellen küzdjenek az üzleti problémák kihívásainak megoldása során. Az eredmények meglepőek szoktak lenni, sokszor olyan vezetők teljesítenek a legjobban, akikről nem is gondolták volna.

A következő helyezett a McKinsey, aki 45 országban rendelkezik irodával, és összesen 14 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A 2006. évi árbevétele a Fortune becslései szerint több mint 1 milliárd dollárra rúgnak, ami 180,5 milliárd forintot jelent. 2007-ben a cég 2,5 ezer tanácsadót foglalkoztatott külföldön. A vezetői képzés részeit képzi a 12-24 hónapos külföldi projektekben való részvétel.

A listán az IBM csak a nyolcadik helyre jutott be 330 ezer alkalmazottjával, és 91,4 milliárd dolláros (16 497,7 milliárd forint) bevételével. A múlt évben a vezetőség kiemelt feladat volt a rövid határidőn belüli bevezetése számos új szolgáltatásnak. Az egyre bővülő IBM-nél, aki az elmúlt 7 évben 69 vállalatot vásárolt fel, lényeges kérdés a vezetőség hozzáértése, így számos esetben igyekeznek a felvásárolt cégektől átvenni a hasznos technikákat.

Az utolsó két helyen a BBVA, és az Infosys Technologies áll. Az első vállalat 108 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és 38,3 milliárd dollár (6 913,15 milliárd forint) bevételre tett szert az elmúlt évben, miközben az utolsó helyezett 76 ezer alkalmazottal "mindössze" 2,2 milliárd dollárt (397,1 milliárd forint) realizált.

A második legnagyobb spanyol bank, a BBVA esetében a visszajelzésekre helyezik a hangsúlyt, minden dolgozónak elemzik a munkáját, és év végén értékelést készítenek, ami eredményeképpen a dolgozók tisztában lehetnek azzal, hogy mely területeken van szükségük fejlődésre.

Az Infosys felfedezte a fiatalokban rejlő lehetőségeket, akik sokszor maguknak tartják meg a véleményüket, és kialakított egy rendszert, amiben mindenki szabadon elmondhatja a negatív és pozitív dolgokat a céggel kapcsolatban, így elősegítve a fejlődést.

Mint az a Fortune listájában is látható, minden nagy vállalat igyekszik a legjobb szakembereket képezni az alkalmazottakból, más és más módszerekkel. Ha valakinek sikerül megfelelni az elvárásoknak, és a szakmai tudását is képes fejleszteni, az elérheti a vezetőségi posztokat, és vele együtt az áhított fizetést is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
perfekt  |  2022.11.28 11:17
A keddi, azaz a 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény vá...
hrdoktor  |  2022.11.28 06:42
Kimerült, kedvetlen, feszült, olykor felkelni sincs kedve? Csökkenő lelkesedéssel, egyre gépiesebben...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
legacykft  |  2022.11.25 17:22
Ismerős számodra, hogy tudod, hogy csinálnod kéne valamit, hogy szinte „agyon nyom” a határidő, de n...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?