2 °C Budapest

Legjobb karrierépítési lehetőségek: hol is kezdjük dolgozni?

Pénzcentrum
2007. szeptember 14. 15:00

Másodszor készült el a BusinessWeek, legjobb karrierlehetőségeket nyújtó cégekről összeállított listája, és meglepő eredményeknek lehetünk tanúi a ranglista helyezettjeit tekintve...

Korábban a könyvvizsgálókra úgy tekintettek, mint középkorú, szürkeöltönyös szakértőkre. Ez viszont már megváltozni látszik. A könyvvizsgáló cégek alkalmazottai egyre fiatalabbak, ambiciózusabbak, és egyre több hölgy is lehetőséget kap a bizonyításra.

Az elkészített listán a Deloitte & Touche foglalja el a megtisztelő első helyet, majd őt követi a PricewaterhouseCoopers és az Ernst&Young. A BIG 4 negyedik tagja a KPMG sincs nagyon lemaradva a konkurenciától, a 11. helyet foglalja el.

Az egyre növekvő igény a szolgáltatásaikra azt eredményezte, hogy évente száz és száz új alkalmazottat vesznek fel, hogy ki tudják elégíteni az ügyfeleik elvárásait és igényeit. Habár a nyomás ezeknél a cégeknél az egyik legnagyobb, a jelentkezők tülekednek a betöltetlen helyekért.

Az új generáció, akik 3 éve kezdtek beáramlani az iskolapadból a munkaerő piacra, új igényeket is támasztottak ezekkel a cégekkel szemben, amiknek meg kell felelni, hogy a dolgozók elégedettek legyenek, és hogy egyáltalán megmaradjanak a cégnél. Ha a vállalat nem tudja biztosítani a nekik szükséges elismerést, és pozíciót, akkor minden gond nélkül elmennek máshova, ahol ezt megkapják.

A BusinessWeek rangsora három alapvető szempontot vett figyelembe, az első a cégek jelenlegi karrier lehetőségei, a második maguk a cégek, hogy miért is a legalkalmasabbak az új munkaerőnek, és a harmadik maguk a diákok. Számos új jövevény is van a listán az előző évihez képest, mint a Microsoft, az IBM vagy a PwC, ugyanis idén több vállalat került be a vizsgált cégek közé. A tavalyi első helyezett a Walt Disney idén csak a 7. helyet szerezte meg, a Lockheed Martin pedig a 2.-ről visszacsúszott a 9. helyre.

A fizetéseket tekintve az első 50 vállalatból mindössze 9 adott 55 ezer dollárnyi kezdő fizetést előző évben, idén viszont már kétszer annyian ajánlanak 60-65 ezer dollárt a kezdőknek. A listán legjobban szereplő cégek rájöttek arra, hogy az új generációs dolgozók elégedettségéhez, és megtartásához sok mindenre szükség van, mint például a több szabadság, hogy maximális teljesítményt várhassanak el tőlük.

Azoknak a diákoknak a száma Amerikában, akik a könyvvizsgálati munka elvégzéséhez szükséges diplomával rendelkeznek, 2002 óta 29 százalékkal nőtt. De a könyvvizsgáló cégekkel versenybe szállnak azért a befektetési bankok is a friss diplomások megszerzéséért.

Viszont van ahol mégsem tesz meg mindent a cég a dolgozók boldogságáért. A New York Élet Biztosító, a listán a 47. helyet foglalja el, vezeti be a legmélyebben a gyakornokokat a vállalat életébe, ennek ellenére mindössze a gyakornokok 3 százaléka fogadta el a neki felajánlott állást a gyakornoki idő leteltével.

A legnépszerűbb díjazási eszköz leginkább a bónusz. A JPMorgan befektetési bank (17. helyezett) adta a legnagyobb összegű bónuszt a 2006-ban kezdett munkavállalóknak, átlagosan 68 ezer dollárt.

A munkaerő csalogatására is vannak sajátos eszközök, a Deloitte a munkatársait kérte meg rövid videók készítésére, hogy mit is jelent nekik a cég, és ezzel próbálja csalogatni a friss diplomásokat. Viszont ez egyesekben aggodalmakat is keltett, mert mi van akkor, ha a túlórák és a nehéz munka miatt elriadnak a diákok. Néhány diák erre annyit reagált, hogy ha csak a jó környezetet és bulikat reklámozzák, az eleve gyanús.

A KPMG egy internetes tréning programot készített az alkalmazottak tudásának bővítéséhez, amit két hónap alatt 9,3 ezer dolgozó látogatott meg. A DHL (78. helyezett) viszont nem volt biztos a saját tréning hatékonyságában, ezért először 9, idén pedig 19 diáknak adott lehetőséget egy 11 hétig tartó tréning kipróbálására. A diákok így jó visszacsatolást adtak a rendszer hatékonyságáról, és problémáiról.

A legnépszerűbb mégis a Google Inc. (5. helyezett) ötlete, miszerint heti egy napot az összes alkalmazott azzal tölthet, hogy új dolgokat találjon ki. A kérdés csak az, hogy emellett a többi napon mennyi munkát kell elvégezniük...

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.12.08 10:23
A 2022. november 16-án tartott Kormányinfón bejelentésre került, hogy a kormány turisztikai akcióter...
laskainelli  |  2022.12.06 20:29
  Az év vége – noha az elcsendesedést hozná el – sokak számára a pörgést, a végeláthatatlan felad...
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?