3 °C Budapest

A világ leggazdagabb uralkodói...

Pénzcentrum
2007. szeptember 4. 11:00

A világ leggazdagabb uralkodói között mindössze 2 hölgy szerepel, és a legelső helyet a brunei szultán foglalja el, 22 milliárd dolláros vagyonával a Forbes által összeállított lista szerint.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tavaly bemutatott film második Erzsébet királynő életéről jól tükrözte az uralkodó Pazar életét a hatalmas kastélyokban szolgákkal körülvéve. De ez, és a 600 millió dolláros vagyon nem volt elég, csak a 11. hely megszerzéséhez. Bár más szempontból tekintve a női uralkodók közül ő volt a leggazdagabb, és ő az egyik a listán szereplő két hölgyből.

Az első helyet a brunei szultán foglalta el 22 milliárd dolláros vagyonával. A szultán, aki egy 600 éves muszlin dinasztia vagyonát örökölte, nemrég ünnepelte 40. évfordulóját az olajban gazdag ország vezetőjeként.

Az uralkodók több mint harmada, összesen hatan, uralkodnak olajban gazdag területek felett, mint például a katari emír, a szaúd-arábiai király, vagy Dubai uralkodója. A régió leggazdagabb embere Abu Dhabi emírségének vezetője, aki a lista 2. helyét foglalja el 21 milliárd dollárral.

A listán szereplő uralkodók közül a legfiatalabb, és az egyetlen afrikai, a 39 éves III. Mswati Szváziföld királya, 200 millió dolláros vagyonnal. Minden évben új feleséget választ magának, és palotát épít nekik. Eddig 13 felesége van.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A lista egyetlen agglegénye Monaco hercege, aki apja halála után örökölte meg a hercegséget, ami a New Yorkban található Central Park méreténél nem nagyobb.

A listán szereplő első 15 uralkodó teljes vagyona közel 95 milliárd dollárt tesz ki, ami annyi, mint Új-Zéland GDP-je. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy ezt a vagyon hatalmas családdal kell megosztani, arról nem is beszélve, hogy sokszor az uralkodó csak ellenőrzi, és kezeli a nemzet, vagy felségterület pénzét, de ezek nélkül aligha kerülnének be a leggazdagabbak listájára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
coachco  |  2021.10.07 12:55
Segítek kitalálni, ki legyen az ellenzéki miniszterelnök jelölt! [...] Bővebben!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?