Sikeres álláskeresés - legalább 100 helyre kell beadni a jelentkezést

Pénzcentrum
2007. augusztus 30. 08:30

Bár az idei év júliusában ismét 0,5 százalékkal több pályakezdő fiatal küzd a munkakeresés nehézségeivel, a 2006-os év hasonló időszakához képest, a 2001-2005 között jellemző növekedési hullám megtörni látszik.

A legtöbb pályakezdő munkanélküli a nyolc osztályt végzettek közül kerül ki, de körülbelül 15 ezren vannak azok az álláskeresők is, akik középiskolai, így szakközépiskola, technikumi végzettséggel vagy épp érettségivel rendelkeznek. Utóbbiak helyzetét nehezíti, hogy a diplomások manapság már az "ő munkájukat" is szíves örömest elvégzik, kiszorítva az érettségizettek a munkaerőpiacról.

Persze a diplomások sincsenek könnyű helyzetben, főként azok akiknek olyan főiskolai vagy egyetemi végzettséggel rendelkeznek, amely nem ad megfelelő előnyt számukra még egy érettségizett jelentkezővel szemben sem. A Trendwalder Multiman Kft. központi régió-igazgatója, Toldi Gábor úgy tapasztalja, hogy felértékelődött a végzettség forrásának jelentősége.

A legtöbb diplomás tanító, közgazdász, mezőgazdasági mérnök, irodai adminisztrátor, középiskolai tanár, jogász, óvónő és szociális munkás munkakörben szeretne elhelyezkedni, miközben igazi igény call centeresek, AWI-hegesztők, CNC-operátorok, vegyésztechnikusok, gépkezelők- és beállítók, targoncások, pékek és hentesek iránt van.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A munkaerő-piaci szakértők szerint a munka nélkül maradásért a pályakezdők is felelősek, mert túl hamar feladják a küzdelmet. Ahhoz ugyanis, mondta el a Világgazdaságnak Toldi Gábor, hogy valakinek tényleg esélye legyen a bekerülésre, legalább 100 jelentkezést kellene beadnia különböző helyekre.

Horváth Éva, a Jobserver Kft. ügyvezetője egyszerűen siralmasnak minősítette a fiatalok hozzáállását. Véleménye szerint a mérnökök sokszor irreális bérigényekkel lépnek fel, így jobb helyzetben azok vannak, akik tömegképzésben vesznek részt, mert sokuknak az elhelyezkedés az egyetlen célja.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
perfekt  |  2023.03.16 13:04
Miután megismertük a mikrogazdálkodói beszámoló jellemzőit, dönthetünk úgy, hogy az elszámolások egy...
laskainelli  |  2023.03.16 10:06
Úgy érzed, hogy lekapcsolódtál önmagadról? Leginkább mások igényei határozzák meg a döntéseidet és e...
ajovomunkahelye  |  2023.03.13 17:34
Mi kell ahhoz, hogy egy cég tanuló szervezetté váljon? Manapság gyakran halljuk a „tanulási kultú...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?