20 °C Budapest

Sikeres álláskeresés - legalább 100 helyre kell beadni a jelentkezést

Pénzcentrum
2007. augusztus 30. 08:30

Bár az idei év júliusában ismét 0,5 százalékkal több pályakezdő fiatal küzd a munkakeresés nehézségeivel, a 2006-os év hasonló időszakához képest, a 2001-2005 között jellemző növekedési hullám megtörni látszik.

A legtöbb pályakezdő munkanélküli a nyolc osztályt végzettek közül kerül ki, de körülbelül 15 ezren vannak azok az álláskeresők is, akik középiskolai, így szakközépiskola, technikumi végzettséggel vagy épp érettségivel rendelkeznek. Utóbbiak helyzetét nehezíti, hogy a diplomások manapság már az "ő munkájukat" is szíves örömest elvégzik, kiszorítva az érettségizettek a munkaerőpiacról.

Persze a diplomások sincsenek könnyű helyzetben, főként azok akiknek olyan főiskolai vagy egyetemi végzettséggel rendelkeznek, amely nem ad megfelelő előnyt számukra még egy érettségizett jelentkezővel szemben sem. A Trendwalder Multiman Kft. központi régió-igazgatója, Toldi Gábor úgy tapasztalja, hogy felértékelődött a végzettség forrásának jelentősége.

A legtöbb diplomás tanító, közgazdász, mezőgazdasági mérnök, irodai adminisztrátor, középiskolai tanár, jogász, óvónő és szociális munkás munkakörben szeretne elhelyezkedni, miközben igazi igény call centeresek, AWI-hegesztők, CNC-operátorok, vegyésztechnikusok, gépkezelők- és beállítók, targoncások, pékek és hentesek iránt van.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A munkaerő-piaci szakértők szerint a munka nélkül maradásért a pályakezdők is felelősek, mert túl hamar feladják a küzdelmet. Ahhoz ugyanis, mondta el a Világgazdaságnak Toldi Gábor, hogy valakinek tényleg esélye legyen a bekerülésre, legalább 100 jelentkezést kellene beadnia különböző helyekre.

Horváth Éva, a Jobserver Kft. ügyvezetője egyszerűen siralmasnak minősítette a fiatalok hozzáállását. Véleménye szerint a mérnökök sokszor irreális bérigényekkel lépnek fel, így jobb helyzetben azok vannak, akik tömegképzésben vesznek részt, mert sokuknak az elhelyezkedés az egyetlen célja.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18