13 °C Budapest

Csekk, internet - a legnépszerűbbek

Pénzcentrum
2007. július 24. 08:30

A béren kívüli juttatások népszerűsége annak ellenére töretlen, hogy a hazai vállalatok nagy részét érzékenyen érinti a vonatkozó adókörnyezet folyamatos változása - olvasható a Világgazdaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Mercer Magyarország felmérése szerint a cégek ötöde a természetbeni juttatások adóvonzatának emelkedése miatt volt kénytelen átalakítani juttatásainak rendszerét. A minden dolgozót alanyi jogon megillető garantált juttatások többsége munkavégzéshez kötött.

A Mercer felmérésében részt vevő 86 vállalat hatvan százaléka biztosít nyelvi, szakmai képzést munkavállalóinak. Népszerű még a mobiltelefon is, amely akár magánbeszélgetésekhez is használható.

Horváth István, a Mercer vezetési tanácsadója szerint a juttatások népszerűségét nem csupán az alkalmazottak ösztönzése indokolja, hanem az újak vonzása is, hiszen az állásinterjúkon a bér mellett egyre gyakoribb téma a juttatások rendszere is.

A munkavégzéshez nem köthető garantált juttatások között a legnépszerűbbek a természetben nyújtott étkeztetés, illetve az étkezési jegyek. Nagy arányban fordulnak elő a csoportos életbiztosítás keretében nyújtott kockázati életbiztosítások is, azonban kevesebben kötnek baleseti biztosítást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vizsgált vállalatok negyede kedvezményes árú saját termékkel próbálja motiválni dolgozóit. A legnépszerűbb cafeteria-elem az önkéntes egészségpénztári hozzájárulás, az utalványok, valamint az otthoni internet-előfizetés finanszírozása.

2003-ban a cégek 7, 2004-ben pedig már 40 százalékának volt választható béren kívüli juttatási programja, 2005-től mostanáig már több mint a felük alakított ki ilyen rendszert.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.10.25 06:39
Még mindig túl sok férfi ódzkodik a kivizsgálásoktól, főleg akkor, ha a húgyutak vagy a nemi szervek...
vezetoi-coaching  |  2021.10.24 23:50
A siker def. meglehetősen rugalmas, ha nem alaktalan (kritérium, mint égen a csillag…), ráadásul idő...
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
laskainelli  |  2021.10.20 11:59
Itt az ősz, mesés színekbe költözött a táj. Az évszakváltással együtt érdemes egy kicsit felfrissíte...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?