11 °C Budapest

Mennyi szabadság vehető ki egy évben? Változni fog a törvény

Pénzcentrum
2007. január 30. 08:31

Még tavaly decemberben alkotmányellenesnek minősítette az éves szabadság kiadhatóságának jelenlegi szabályrendszerét az Alkotmánybíróság, így a jogszabály változtatásával kapcsolatban ma kerül sor egyeztetésre az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén. A jelenlegi jogszabályok szerint a szabadnapokat az adott évben kell kiadni, ám a munkaadó fontos gazdasági érdek miatt a tárgyévet követő év június 30-ig, kollektív szerződés alapján december 31-ig adhatja ki. Az AB szerint definiálni kell, mit jelent a fontos gazdasági érdek, és meg kell határozni az átvihető szabadságmennyiséget, és azt, meddig adható ez ki. A törvény módosításának legkésőbb április elsejéig meg kell történnie.

A munkaügyi tárca javaslata szerint az alapszabadság (20 nap) háromnegyedét kötelező legyen kiadni a tárgyévben, s csak a többlet (ami az életkor emelkedésével jelentősen nő) legyen átvihető a következő évre - írja a Világgazdaság. A lap úgy tudja, hogy a tárca tervezete szerint "a cég működési körébe tartozó, nem tervezhető ok" jelenti a fontos gazdasági érdeket, illetve "a munkaszervezéstől független, a munkáltatót jelentősen érintő körülmény" minősül majd annak.

A mai szabályok szerint a 45 év feletti munkavállalókat 30 pihenőnap illeti meg egy évben; a lap nem említi, hogy az életkor és a szabadnapok száma közötti szabályrendszert is módosítanák.

A cikk ugyanakkor kitér arra is: a mai OÉT-ülésen a munkaadói oldal több tagja javasolja, hogy a tárca ne a kollektív szerződés meglététől függően szabályozza a szabadság kiadását, hisz ez akár az ötfős cégeket is érinti. Felmerül majd továbbá az a munkaadói javaslat is, hogy ha a dolgozó átvisz szabadságot a következő évre, azt - a munkavállaló kérésére - készpénzzel meg lehessen váltani, vagy szintén az ő kérésére a második fél évben is ki lehessen adni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fentiek mellett várhatóan az a törvénymódosítás is vitát gerjeszt majd, amely kötelezné a munkaadókat, hogy ha a havi fizetést a dolgozó átutalással kapja, akkor ennek, illetve az egyszeri felvételnek a költségét a foglalkoztató állja. A tervezet szerint a dolgozó és a munkaadója költségátalányban is megállapodhat.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?