Álomfizetés műszaki diplomával - minden arany, ami...

Pénzcentrum
2006. december 27. 10:00

Átlagosan 1,6 hónap alatt találnak munkát a friss műszaki diplomával rendelkezők - derül ki a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Diákközpontja által készített felmérésből, amelyből azt is megtudhatjuk, hogy alig van itt végzett fiatal, aki ne érezné, hogy a továbbtanulás és a folyamatos továbbképzés az egyetlen záloga versenyképességének - írja a Világgazdaság.

A 2004-ben végzett hallgatók körében végzett felmérés szerint alig van munkanélküli a műszakis diplomások között és több mint kétharmaduk már a diploma kézhezvételétől számított első hónapban elhelyezkedik. Gyakori azonban a munkahely váltás is, amely főként a műszaki menedzserek, az építészmérnökök, a villamosmérnökök, az informatikusok és az építőmérnökök körében jellemző.

Érdekes eredményre jutottak akkor is, amikor a végzettek körében a vezetők beosztásban tevékenykedők arányát kutatták, a legtöbben ugyanis a vegyész- és biomérnöki karról származnak, és főként rájuk jellemző, hogy 500 főnél többet foglalkoztató vállalatoknál helyezkednek el. Míg az építészmérnököket főként a magyar foglalkoztatottak több mint 75 százalékát alkalmazó mikrovállalatok szippantják fel.

A megkérdezettek átlagos bruttó keresete eléri a 314 ezer forintot, amely azonban jelentős mértékű szórást mutat, ettől az értéktől akár 160 ezer forinttal is eltérhet. A legjobban a fővárosban elhelyezkedő vegyészmérnökök keresnek, míg a legkevesebbet a vidéken munkát vállaló építész- és építő mérnökök vihetnek haza.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?