34 °C Budapest

Álomfizetés műszaki diplomával - minden arany, ami...

Pénzcentrum
2006. december 27. 10:00

Átlagosan 1,6 hónap alatt találnak munkát a friss műszaki diplomával rendelkezők - derül ki a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Diákközpontja által készített felmérésből, amelyből azt is megtudhatjuk, hogy alig van itt végzett fiatal, aki ne érezné, hogy a továbbtanulás és a folyamatos továbbképzés az egyetlen záloga versenyképességének - írja a Világgazdaság.

A 2004-ben végzett hallgatók körében végzett felmérés szerint alig van munkanélküli a műszakis diplomások között és több mint kétharmaduk már a diploma kézhezvételétől számított első hónapban elhelyezkedik. Gyakori azonban a munkahely váltás is, amely főként a műszaki menedzserek, az építészmérnökök, a villamosmérnökök, az informatikusok és az építőmérnökök körében jellemző.

Érdekes eredményre jutottak akkor is, amikor a végzettek körében a vezetők beosztásban tevékenykedők arányát kutatták, a legtöbben ugyanis a vegyész- és biomérnöki karról származnak, és főként rájuk jellemző, hogy 500 főnél többet foglalkoztató vállalatoknál helyezkednek el. Míg az építészmérnököket főként a magyar foglalkoztatottak több mint 75 százalékát alkalmazó mikrovállalatok szippantják fel.

A megkérdezettek átlagos bruttó keresete eléri a 314 ezer forintot, amely azonban jelentős mértékű szórást mutat, ettől az értéktől akár 160 ezer forinttal is eltérhet. A legjobban a fővárosban elhelyezkedő vegyészmérnökök keresnek, míg a legkevesebbet a vidéken munkát vállaló építész- és építő mérnökök vihetnek haza.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?