Határidő: péntek!

Pénzcentrum
2006. augusztus 9. 08:30

Péntekig kell a felsőoktatási intézményekbe beérkezniük a nyári pótfelvételi jelentkezéseknek. A felvételi eredményéről 2006 szeptemberének első napjaiban kapnak értesítést a jelentkezők.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A 2006-os felvételi eljárás kiegészítéseként egyes felsőoktatási intézményekbe két formában lehet utólagosan jelentkezni. A felsőoktatási intézmények egyrészt a sehová fel nem vett jelölteknek levélben felajánlhatják a költségtérítéses képzésre történő felvételt. Amelyik felsőoktatási intézmény ilyen ajánlatot tesz, az közvetlenül értesíti erről a jelentkezőt. A levélben részletesen szerepel minden olyan feltétel és tudnivaló, amely a jelentkezéshez szükséges.

Másrészt arra is van lehetőség, hogy valaki teljesen új jelentkezést nyújtson be. A felvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni, erre a célra külön "A" típusú jelentkezési lap készült. A felvételt ennek a "Nyári felvételi" felülnyomásos "A" lapnak, valamint egy "B" jelű jelentkezési lapnak a kitöltésével és beadásával kell kérni. A lapok térítésmentesen szerezhetők be a felsőoktatási intézményeknél.

Az intézményi jelentkezési laphoz a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2006. című kiadványban megjelölt iratokat kell csatolni, valamint azokat a középiskolai teljesítményeket, illetve felvételi eredményeket kell igazolni, amelyeket a felsőoktatási intézmények meghatározott táblázat szerint kérnek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A felsőoktatási intézmények felhívják a jelentkezők figyelmét arra, hogy a pontatlanul kitöltött, a szükséges adatokat nem tartalmazó,valamint a hiányosan felszerelt jelentkezési lapokkal - a felvételi eljárás rövid határideje miatt - nem tudnak foglalkozni. Az ilyen jelentkezés automatikusan érvénytelenné válik. A felvételi eredményéről 2006 szeptemberének első napjaiban kapnak értesítést a jelentkezők.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.12.06 05:29
Számos munkakör hordoz magában komoly balesetveszélyt, ezért fontosak a munkahelyi elsősegélynyújtás...
hrbonbon  |  2021.12.06 00:33
Az ÉRTÉKADÁS TÖRVÉNYE a vezetést mások szolgálataként határozza meg. A jó vezető arra fókuszál, hog...
perfekt  |  2021.12.05 22:05
A cikksorozat előző részében említettük, hogy számviteli beszámoló összeállítása tehát egy „folyamat...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?