4 °C Budapest

Kóka: Gyurcsánynak szüksége van a liberálisokra

Pénzcentrum
2006. március 14. 10:32

A gazdasági és közlekedési miniszter szerint a választások után csökkenteni kell az államapparátus létszámát. Kóka János az InfoRádió Aréna című műsorában az egészségügy átalakításáról azt mondta: az SZDSZ szívesen "elviszi a balhét". Kóka szerint a közigazgatási kiadások csökkentésével lehet ráállni arra a pályára, amely végén 2008-ban 3 százalék lesz az államháztartás hiánya, így bevezethető lesz az euró 2010-ben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kóka szerint tíz-tizenkét minisztériumra van szükség, és ez az elképzelés nem áll messze a miniszterelnök elképzeléseitől sem - hangsúlyozta a miniszter. Bár a közigazgatás átalakításához kétharmados többségre van szükség, Kóka bízik benne, hogy a politikában van egy csöppnyi realitásérzék, és a választások után túl tud lépni a nézetkülönbségeken. Az átszervezések miatti megtakarítások csak 2007-től lesznek érzékelhetők, 2006-ban a költségvetés teljesítésre van szükség.

Kóka János szerint Gyurcsány Ferenc szocialista miniszterelnök-jelölt a reformok pártján van. "A szocialista pártban ez valószínűleg nem mindenkire igaz" - vélekedett az SZDSZ-lista második helyezettje, aki szerint éppen ezért van szüksége Gyurcsány Ferencnek a liberálisok támogatására.

"Úgy is fogalmazhatnék, hogy a liberális párt szívesen elviszi a balhét. Én elvittem a balhét azért, mert 120 felügyelő-bizottsági tag került ki az útigazgatásból. Nagyon szívesen nekiállunk az egészségügy reformjának" - fogalmazott Kóka János.

Kóka szerint a távközlési piachoz hasonlóan be kell engedni a rendszerbe a magántőkét. Az SZDSZ programjának megfelelően a miniszter hangoztatta, hogy a liberálisok elképzeléseiben több szolgáltató az ügyfélért, ettől válhat hatékonnyá az ellátórendszer. Csak a több biztosítós modell bevezetésével szüntethető meg a paraszolvencia, mert egy kifizetett szolgáltatás után senkinek sem jutna eszébe hálapénzt adni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.11.30 08:38
A Kormány 2021. november 2-án benyújtotta az egyes képzéseket és a foglalkoztatást érintő törvények...
hrdoktor  |  2021.11.29 05:13
Vannak olyan életviteli szokások, amelyek észrevétlenül elveszik az energiánkat. [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
coachco  |  2021.11.12 19:58
Aki járt Mádon az elmúlt években, biztos, hogy járt a Szent Tamás dűlő tetején. Csodás a kilátás! Mi...
hrbonbon  |  2021.11.11 14:19
We take the idea of hierarchy for granted in organizations, but we are wrong.  Organizations need n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?