34 °C Budapest

A hét második felére várhatók a nagyobb izgalmak

Pénzcentrum
2006. január 9. 05:00

... de azok se elsősorban a magyar piacon, hiszen főként külföldön tesznek közzé az előttünk álló héten fontosabb, esetlegesen piacmozgató adatokat, jelentéseket, döntéseket. De nézzük sorjában. A magyar vonatkozású adatok közül érdemes kiemelni a ma megjelenő novemberi előzetes külkereskedelmi mérleg egyenleget, illetve a hét első négy napján sorra kerülő diszkontkincstárjegy-aukciókat (összes tervezett kibocsátás: 130 mrd Ft!). Fontos lehet, hogy az Európai Bizottság szerdai ülésén foglalkozik a többi mellett a magyar konvergencia-programmal. Megjegyzendő, hogy pénteken kerül nyilvánosságra a Monetáris Tanács december 19-i ülésének jegyzőkönyve. Ez utóbbiban sok meglepő várhatóan nem lesz, mivel tudjuk, hogy a tagok csak a kamatszint 6%-on tartását vitatták meg.

A fejlettebb piacok adatai közül kiemelkedik a keddi németországi ZEW gazdasági hangulatindex (január), mely várhatóan közel kétéves csúcsra emelkedik a viszonylag kedvező németországi makromutatók, illetve kilátások mentén. Csütörtökön és pénteken adatáradatra lehet számítani. A hét negyedik munkanapján előbb a brit BoE, majd az Európai Központi Bank határoz irányadó kamatáról. Várhatóan mindkét intézmény döntéshozói a tartás mellett voksolnak, de fontos a további kamatpályára való esetleges utalás. Csütörtökön még megismerhetjük a novemberi amerikai külkereskedelmi mérleg deficitet, mely várhatóan nem hoz újabb rekordot.

Csütörtökről péntekre halasztotta az Eurostat a harmadik negyedéves euró-zóna GDP-becslésének közzétételét, emellett amerikai kiskereskedelmi forgalmi és termelői árindex adatokat is megismerhetünk. Utóbbi az inflációs folyamatok és ezen keresztül a FED kamatának várható alakulása szempontjából is kiemelt jelentőségű.


TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 10:52