24 °C Budapest

OÉT támogatás a vállalkozásfejlesztési koncepcióra

Pénzcentrum
2005. december 5. 08:49

Az Országos Érdekegyeztető tanács pénteki ülésén támogatta a kis- és középvállalkozások fejlesztési koncepcióját. A koncepcióban foglaltak bekerülnek a 2007-2013 közötti időszakra szóló második Nemzeti Fejlesztési Tervbe.

Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén megtárgyalta és támogatta a kis- és középvállalkozások (kkv) fejlesztésének koncepcióját, valamint tudomásul vette a Munkaerőpiaci Alap Irányító Testülete (MAT) 2004. évi tevékenységéről szóló beszámolót -közölte az MTI. A napirend előtti hozzászólásában a munkaadói és munkavállalói oldal egyaránt kifogásolta, hogy a kormány nem tárgyalt velük az Európai Uniónak átadott aktualizált konvergencia-programról. Kordás László, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) politikai államtitkára válaszában elmondta, hogy a tavaly benyújtott konvergencia-program technikai kiegészítéséről van szó, és amennyiben a partnerek igénylik, napirendre tűzhetik az anyag megtárgyalását.

Pongorné Csákvári Marianna, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) helyettes államtitkára elmondta, a kkv-koncepció beépül a 2007-2013. évekre szóló Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) anyagaiba.

Kritikák és javaslatok a fejlesztési programhoz

Borsik János, az Autonomók elnöke, a munkavállalói oldal soros elnöke hangsúlyozta, hogy a foglalkoztatás bővítésére vonatkozó elképzeléseket részletesebben kellene megfogalmazni. Kívánatosnak tartotta, ha a kkv-fejlesztés koncepcióját a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium is jegyezze a GKM mellett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szűcs György, az IPOSZ elnöke, a munkaadói oldal szóvivője hiányolta, hogy a dokumentum nem részletezi a regionalitást és az ágazatiságot. Javasolta, hogy a szolgáltatás területe, a Basel II. hatása, a garanciaszövetkezetek kerüljenek be a dokumentumba.

Vadász György, az Iparszövetség alelnöke úgy vélekedett, hogy a kkv-k fejlesztését a közterhek mérséklésével lehet elősegíteni, ezért erre kellene koncentrálni.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem