35 °C Budapest

OÉT támogatás a vállalkozásfejlesztési koncepcióra

Pénzcentrum
2005. december 5. 08:49

Az Országos Érdekegyeztető tanács pénteki ülésén támogatta a kis- és középvállalkozások fejlesztési koncepcióját. A koncepcióban foglaltak bekerülnek a 2007-2013 közötti időszakra szóló második Nemzeti Fejlesztési Tervbe.

Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén megtárgyalta és támogatta a kis- és középvállalkozások (kkv) fejlesztésének koncepcióját, valamint tudomásul vette a Munkaerőpiaci Alap Irányító Testülete (MAT) 2004. évi tevékenységéről szóló beszámolót -közölte az MTI. A napirend előtti hozzászólásában a munkaadói és munkavállalói oldal egyaránt kifogásolta, hogy a kormány nem tárgyalt velük az Európai Uniónak átadott aktualizált konvergencia-programról. Kordás László, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) politikai államtitkára válaszában elmondta, hogy a tavaly benyújtott konvergencia-program technikai kiegészítéséről van szó, és amennyiben a partnerek igénylik, napirendre tűzhetik az anyag megtárgyalását.

Pongorné Csákvári Marianna, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) helyettes államtitkára elmondta, a kkv-koncepció beépül a 2007-2013. évekre szóló Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) anyagaiba.

Kritikák és javaslatok a fejlesztési programhoz

Borsik János, az Autonomók elnöke, a munkavállalói oldal soros elnöke hangsúlyozta, hogy a foglalkoztatás bővítésére vonatkozó elképzeléseket részletesebben kellene megfogalmazni. Kívánatosnak tartotta, ha a kkv-fejlesztés koncepcióját a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium is jegyezze a GKM mellett.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szűcs György, az IPOSZ elnöke, a munkaadói oldal szóvivője hiányolta, hogy a dokumentum nem részletezi a regionalitást és az ágazatiságot. Javasolta, hogy a szolgáltatás területe, a Basel II. hatása, a garanciaszövetkezetek kerüljenek be a dokumentumba.

Vadász György, az Iparszövetség alelnöke úgy vélekedett, hogy a kkv-k fejlesztését a közterhek mérséklésével lehet elősegíteni, ezért erre kellene koncentrálni.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 28. 06:50