Hullámzik a forint - 34 milliárdos külföldi állománycsökkenés

Pénzcentrum
2005. november 24. 16:26

A forint ma fokozott volatilitást mutatott az euróval szemben, a jegyzések a 251-252-es "szélsőértékek" között ingáznak, jelenleg a tegnapi zárószinthez képest mérsékelt erősödés látszik. Az állampapírok másodpiacán a referencia-lejáratoknál vegyes irányú hozammozgások következtek be. Míg a rövidebb futamidejű papíroknál 1-2 bp-tal emelkedtek a hozamok, addig a hosszabb futamidőknél 3-7 bp-os hozamcsökkenések figyelhetők meg. A külföldiek magyarországi állampapír-állománya a legfrissebb adatok szerint 34.3 milliárddal 2563.2 milliárd forintra csökkent (hétfői, illetve keddi eladások az újabb brüsszeli intőre).

eurhufcomp
eurhufcomp

Egyértelmű irányt nem mutatott ma a forint, a reggeli kisebb gyengülés után erősödés, majd enyhe gyengülés következett. A Reuters rendezvényén, illetve az elemzői felmérésében közölt információk nem bírtak érdemi piacbefolyásoló szereppel. Az aukciós eredmények azonban azt mutatják, hogy a piac bizalma továbbra is erős Magyarországgal szemben, ez enyhe támaszt jelent a magyar fizetőeszköznek.

2005.11.24 12:24
Járai: a 3 legfontosabb feladat

2005.11.24 12:07
Veres: van véleménykülönbség az államháztartási hiánynál

2005.11.24 11:55
Járai: úgy kell bemutatni a gazdaságot, amilyen az valójában

2005.11.24 11:26
Jóval nagyobb hiány, beragadó kamatszint, alacsonyabb infláció - Reuters-poll

Érdemes utalni rá, hogy ma és holnap a hálaadás napi ünnep miatt zárva tartanak az amerikai piacok, így a bankközi devizapiacon aktív nagyobb hedge fund-ok is pihennek. Ez az alacsony forgalomban, illetve a volatilisebb árfolyam-alakulásban is megmutatkozik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tegnap számottevő erősödés kezdődött valamennyi régiós devizánál, mely azzal van összefüggésben, hogy a FED a legutóbbi jelzések szerint (novemberi elsejei kamatdöntés kedden közzétett jegyzőkönyve) mégsem biztos, hogy hosszabb ideig továbbra is folytatja a kamatemelési sorozatát. A dollár gyengült a főbb devizákkal szemben, míg a feltörekvő piacok - a hozamelőny miatt - felértékelődtek.

Holnap érdemi piacbefolyásoló hír nem várható sem hazánkban, sem nemzetközi szinten, így a elképzelhető, hogy a pozitív hangulat kitart a hét utolsó munkanapján is. A forint a 250.50-es ellenállási szintig is erősödhet a hozamok további enyhe csökkenése mellett.

Jövő hétfőn teszi közzé a jegybank a legfrissebb inflációs jelentését. A mai Reuters rendezvényen több Monetáris Tanács tag is kifejtette, hogy elsősorban a nemzetközi pénz- és tőkepiaci, nem pedig a hazai inflációs folyamatok befolyásolják az MNB következő hónapokbeli döntéseit. Több szakértő sem nevezte túlzottan volatilisnek a forint elmúlt hetekbeli euróval szembeni árfolyamát.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem