Hullámzik a forint - 34 milliárdos külföldi állománycsökkenés

Pénzcentrum
2005. november 24. 16:26

A forint ma fokozott volatilitást mutatott az euróval szemben, a jegyzések a 251-252-es "szélsőértékek" között ingáznak, jelenleg a tegnapi zárószinthez képest mérsékelt erősödés látszik. Az állampapírok másodpiacán a referencia-lejáratoknál vegyes irányú hozammozgások következtek be. Míg a rövidebb futamidejű papíroknál 1-2 bp-tal emelkedtek a hozamok, addig a hosszabb futamidőknél 3-7 bp-os hozamcsökkenések figyelhetők meg. A külföldiek magyarországi állampapír-állománya a legfrissebb adatok szerint 34.3 milliárddal 2563.2 milliárd forintra csökkent (hétfői, illetve keddi eladások az újabb brüsszeli intőre).

eurhufcomp
eurhufcomp

Egyértelmű irányt nem mutatott ma a forint, a reggeli kisebb gyengülés után erősödés, majd enyhe gyengülés következett. A Reuters rendezvényén, illetve az elemzői felmérésében közölt információk nem bírtak érdemi piacbefolyásoló szereppel. Az aukciós eredmények azonban azt mutatják, hogy a piac bizalma továbbra is erős Magyarországgal szemben, ez enyhe támaszt jelent a magyar fizetőeszköznek.

2005.11.24 12:24
Járai: a 3 legfontosabb feladat

2005.11.24 12:07
Veres: van véleménykülönbség az államháztartási hiánynál

2005.11.24 11:55
Járai: úgy kell bemutatni a gazdaságot, amilyen az valójában

2005.11.24 11:26
Jóval nagyobb hiány, beragadó kamatszint, alacsonyabb infláció - Reuters-poll

Érdemes utalni rá, hogy ma és holnap a hálaadás napi ünnep miatt zárva tartanak az amerikai piacok, így a bankközi devizapiacon aktív nagyobb hedge fund-ok is pihennek. Ez az alacsony forgalomban, illetve a volatilisebb árfolyam-alakulásban is megmutatkozik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tegnap számottevő erősödés kezdődött valamennyi régiós devizánál, mely azzal van összefüggésben, hogy a FED a legutóbbi jelzések szerint (novemberi elsejei kamatdöntés kedden közzétett jegyzőkönyve) mégsem biztos, hogy hosszabb ideig továbbra is folytatja a kamatemelési sorozatát. A dollár gyengült a főbb devizákkal szemben, míg a feltörekvő piacok - a hozamelőny miatt - felértékelődtek.

Holnap érdemi piacbefolyásoló hír nem várható sem hazánkban, sem nemzetközi szinten, így a elképzelhető, hogy a pozitív hangulat kitart a hét utolsó munkanapján is. A forint a 250.50-es ellenállási szintig is erősödhet a hozamok további enyhe csökkenése mellett.

Jövő hétfőn teszi közzé a jegybank a legfrissebb inflációs jelentését. A mai Reuters rendezvényen több Monetáris Tanács tag is kifejtette, hogy elsősorban a nemzetközi pénz- és tőkepiaci, nem pedig a hazai inflációs folyamatok befolyásolják az MNB következő hónapokbeli döntéseit. Több szakértő sem nevezte túlzottan volatilisnek a forint elmúlt hetekbeli euróval szembeni árfolyamát.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.08.16 21:28
A párkapcsolatban (mint minden emberi kapcsolatban) a távolodás természetes jelenség. A problémát ak...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
perfekt  |  2022.08.15 08:41
A 34/2021 ITM rendelet értelmében a jövőben csak azok a szakemberek végezhetnek égéstermék-elvezető...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?