27 °C Budapest

Hullámzik a forint - 34 milliárdos külföldi állománycsökkenés

Pénzcentrum
2005. november 24. 16:26

A forint ma fokozott volatilitást mutatott az euróval szemben, a jegyzések a 251-252-es "szélsőértékek" között ingáznak, jelenleg a tegnapi zárószinthez képest mérsékelt erősödés látszik. Az állampapírok másodpiacán a referencia-lejáratoknál vegyes irányú hozammozgások következtek be. Míg a rövidebb futamidejű papíroknál 1-2 bp-tal emelkedtek a hozamok, addig a hosszabb futamidőknél 3-7 bp-os hozamcsökkenések figyelhetők meg. A külföldiek magyarországi állampapír-állománya a legfrissebb adatok szerint 34.3 milliárddal 2563.2 milliárd forintra csökkent (hétfői, illetve keddi eladások az újabb brüsszeli intőre).

eurhufcomp
eurhufcomp

Egyértelmű irányt nem mutatott ma a forint, a reggeli kisebb gyengülés után erősödés, majd enyhe gyengülés következett. A Reuters rendezvényén, illetve az elemzői felmérésében közölt információk nem bírtak érdemi piacbefolyásoló szereppel. Az aukciós eredmények azonban azt mutatják, hogy a piac bizalma továbbra is erős Magyarországgal szemben, ez enyhe támaszt jelent a magyar fizetőeszköznek.

2005.11.24 12:24
Járai: a 3 legfontosabb feladat

2005.11.24 12:07
Veres: van véleménykülönbség az államháztartási hiánynál

2005.11.24 11:55
Járai: úgy kell bemutatni a gazdaságot, amilyen az valójában

2005.11.24 11:26
Jóval nagyobb hiány, beragadó kamatszint, alacsonyabb infláció - Reuters-poll

Érdemes utalni rá, hogy ma és holnap a hálaadás napi ünnep miatt zárva tartanak az amerikai piacok, így a bankközi devizapiacon aktív nagyobb hedge fund-ok is pihennek. Ez az alacsony forgalomban, illetve a volatilisebb árfolyam-alakulásban is megmutatkozik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tegnap számottevő erősödés kezdődött valamennyi régiós devizánál, mely azzal van összefüggésben, hogy a FED a legutóbbi jelzések szerint (novemberi elsejei kamatdöntés kedden közzétett jegyzőkönyve) mégsem biztos, hogy hosszabb ideig továbbra is folytatja a kamatemelési sorozatát. A dollár gyengült a főbb devizákkal szemben, míg a feltörekvő piacok - a hozamelőny miatt - felértékelődtek.

Holnap érdemi piacbefolyásoló hír nem várható sem hazánkban, sem nemzetközi szinten, így a elképzelhető, hogy a pozitív hangulat kitart a hét utolsó munkanapján is. A forint a 250.50-es ellenállási szintig is erősödhet a hozamok további enyhe csökkenése mellett.

Jövő hétfőn teszi közzé a jegybank a legfrissebb inflációs jelentését. A mai Reuters rendezvényen több Monetáris Tanács tag is kifejtette, hogy elsősorban a nemzetközi pénz- és tőkepiaci, nem pedig a hazai inflációs folyamatok befolyásolják az MNB következő hónapokbeli döntéseit. Több szakértő sem nevezte túlzottan volatilisnek a forint elmúlt hetekbeli euróval szembeni árfolyamát.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.05.30 09:20
A legtöbb munkavállaló örül annak, ha a munkahelyén home office-ra van lehetőség, de milyen hatással...
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem