-1 °C Budapest

Uniós pályázatírásban segít a PIK

Pénzcentrum
2005. október 13. 09:53

A Pályázati Információs Központ többféleképp nyújt hasznos segítséget az uniós támogatásokra pályázóknak. Az intézmény honlapján, valamint személyes megkeresésre e-mailben, telefonon vagy országszerte ügyfélszolgálatokban áll a projektgazdák és a felettes döntéshozók rendelkezésére. A Pályázati Információs Központ (PIK) feladata, hogy általános és vezetői információkat adjon a Strukturális és Kohéziós Alapok, az EU Pénzügyi Alapja, az alapokat kezelő magyarországi intézményrendszer, valamint a kormányzat által előkészített és meghirdetett projektekről, pályázatokról.

A pályázatokkal kapcsolatos tájékoztatási és tanácsadási tevékenység a támogatások felhasználásának fontos alappillére, mivel az információáramlás minősége közvetlenül befolyásolja a benyújtott pályázatok formai és szakmai tartalmát, illetve a pályáztatás folyamatának
egészét. A PIK több módon nyújt általános információszolgáltatást és alapfokú tanácsadást a pályázók és projektgazdák részére.

Hasznos információk a honlapon

Honlapjukon a pályázati kereső, a megyékre lebontott ügyfélszolgálati kereső és tematikus, letölthető információk, jogszabályok segítik a pályázókat. Itt található még a gyakori kérdések és válaszok listája, valamint rendszeresen nyomon követhetőek az intézményrendszer eseményei, hírei, közleményei és egyéb információk.

Év végére négyszáz helyi ügyfélszolgálat

Az érdeklődők további specifikus kérdésekkel személyesen fordulhatnak a 146 személyes ügyfélszolgálat valamelyikéhez. Ezen ügyfélszolgálatok és a többi intézményi közreműködő munkáját segíti egy egységes tudásmenedzsment-eszköz, amelynek kialakítása folyamatos. Az év végére az információs rendszerbe kötött végpontok száma elérheti a négyszázat is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Ez a belső információs rendszer támogatja az intézményi szereplők információs és ügyfélszolgálati munkáját, valamint dokumentálja a kétirányú adat- és információcserét. Célja, hogy minden egyes érdeklődő és intézményi információs szereplő részére azonos tartalmú és mennyiségű információ álljon rendelkezésre.

Vezetői tanácsokat is nyújtanak

A PIK a vezetők számára egy rendszerezett adatbázisokon alapuló Vezetői Információs Rendszert (VIR) is működtet, amely segítheti a döntés-előkészítést, a stratégiai tervező-elemző tevékenységet, az intézményi koordinációs feladatokat, valamint a tájékoztatási feladatokat.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.02 02:59
WORKFLUENCER Influencers who share work-related content on social media platforms. Since more peopl...
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem