28 °C Budapest

Uniós pályázatírásban segít a PIK

Pénzcentrum
2005. október 13. 09:53

A Pályázati Információs Központ többféleképp nyújt hasznos segítséget az uniós támogatásokra pályázóknak. Az intézmény honlapján, valamint személyes megkeresésre e-mailben, telefonon vagy országszerte ügyfélszolgálatokban áll a projektgazdák és a felettes döntéshozók rendelkezésére. A Pályázati Információs Központ (PIK) feladata, hogy általános és vezetői információkat adjon a Strukturális és Kohéziós Alapok, az EU Pénzügyi Alapja, az alapokat kezelő magyarországi intézményrendszer, valamint a kormányzat által előkészített és meghirdetett projektekről, pályázatokról.

A pályázatokkal kapcsolatos tájékoztatási és tanácsadási tevékenység a támogatások felhasználásának fontos alappillére, mivel az információáramlás minősége közvetlenül befolyásolja a benyújtott pályázatok formai és szakmai tartalmát, illetve a pályáztatás folyamatának
egészét. A PIK több módon nyújt általános információszolgáltatást és alapfokú tanácsadást a pályázók és projektgazdák részére.

Hasznos információk a honlapon

Honlapjukon a pályázati kereső, a megyékre lebontott ügyfélszolgálati kereső és tematikus, letölthető információk, jogszabályok segítik a pályázókat. Itt található még a gyakori kérdések és válaszok listája, valamint rendszeresen nyomon követhetőek az intézményrendszer eseményei, hírei, közleményei és egyéb információk.

Év végére négyszáz helyi ügyfélszolgálat

Az érdeklődők további specifikus kérdésekkel személyesen fordulhatnak a 146 személyes ügyfélszolgálat valamelyikéhez. Ezen ügyfélszolgálatok és a többi intézményi közreműködő munkáját segíti egy egységes tudásmenedzsment-eszköz, amelynek kialakítása folyamatos. Az év végére az információs rendszerbe kötött végpontok száma elérheti a négyszázat is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ez a belső információs rendszer támogatja az intézményi szereplők információs és ügyfélszolgálati munkáját, valamint dokumentálja a kétirányú adat- és információcserét. Célja, hogy minden egyes érdeklődő és intézményi információs szereplő részére azonos tartalmú és mennyiségű információ álljon rendelkezésre.

Vezetői tanácsokat is nyújtanak

A PIK a vezetők számára egy rendszerezett adatbázisokon alapuló Vezetői Információs Rendszert (VIR) is működtet, amely segítheti a döntés-előkészítést, a stratégiai tervező-elemző tevékenységet, az intézményi koordinációs feladatokat, valamint a tájékoztatási feladatokat.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.18 08:58
A tagok úgy is dönthetnek, hogy ha a vezető tisztségviselők az átalakuláshoz szükséges okiratokat el...
vezetoi-coaching  |  2022.08.17 11:35
Utóirat előiratként. Ezt a postot eredetileg a Linkedin-re írtam közvetlenül. Idementem az örökkéva...
laskainelli  |  2022.08.16 21:28
A párkapcsolatban (mint minden emberi kapcsolatban) a távolodás természetes jelenség. A problémát ak...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?