Teljes határzár a román-magyar határon - karantén alatt a fertőzött falu

Pénzcentrum
2005. október 13. 10:21

Teljes határzárat rendelt el csütörtökön az országos főállatorvos a magyar-román határon, ami azt jelenti, hogy semmilyen baromfit, vagy ezekből készült termékeket nem lehet behozni az országba. Süth Miklós főállatorvos az MTI-nek nyilatkozva hozzátette: mindaddig fenntartják az intézkedést, amíg teljesen be nem bizonyosodik, hogy megszűnt a madárinfluenza Romániában. A vírust az éjszaka folyamán mutatták ki a Duna-deltában elhullott állatok tetemeiben.

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője az MTI-nek elmondta: csütörtök reggeltől semmilyen Romániából érkező élőállat-szállítmány és szárnyasoktól származó termék nem lépheti át Magyarország határát.

Az intézkedés eredményeként szárnyast, nyers húst, tollat, tojást, szárnyasból készült termékeket csak állategészségügyi igazolással lehet behozni az országba. A bevizsgálásra Nagylaknál kerülhet sor, ha valaki másik határátkelőn szeretne belépni az országba, őket is átirányítják Nagylakra a tiltott termékekkel.

Az országos tiszti főorvos szerint továbbra is állategészségügyi problémáról van szó, semmiféle egészségügyi óvintézkedésre nincs szükség. Az influenza-pandémiás bizottság következő ülése hétfőn lesz.

Az intézkedés bevezetésére azután került sor, hogy pozitívaknak bizonyultak azok vizsgálatok, amelyeket a romániai madárinfluenza-gyanús mintákon végeztek. Vasile Blaga belügyminiszter karantén alá helyeztette az említett falut, csak az egészségügyi hatóságok emberei léphetnek a körzetbe.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm