28 °C Budapest

Gondok az Apple körül

Pénzcentrum
2005. szeptember 29. 09:40

A legújabb iPod-változat karrierje nem indult éppen zökkenőmentesen. Volt olyan vásárló, akinek a készüléke a megvétel után egyszerűen darabokra esett szét. A probléma jelentős, ezt most már az Apple is kénytelen volt elismerni.

 
 
A legújabb iPod-változat karrierje nem indult éppen zökkenőmentesen. Volt olyan vásárló, akinek a készüléke a megvétel után egyszerűen darabokra esett szét. A probléma jelentős, ezt most már az Apple is kénytelen volt elismerni.
Eleinte senki sem tulajdonított túl nagy jelentőséget a meghibásodó, tönkremenő iPod Nano-król szóló híreknek. Ám ezek a pletykák és félhivatalos információk egyre csak szaporodtak, végül az Apple vezetői kénytelenek voltak kiállni a nyilvánosság elé és beismerni a hibákat. Philip Schiller, az cég globális termékmarketingért felelős alelnöke elmondta, hogy a problémák az egyik beszállítójuk anyaghibáira vezethetők vissza. A vezető ugyanakkor mindenkit óva intett a pánikkeltéstől, mondván az ügy csupán az iPod Nano-k kevesebb, mint egy százalékát érinti.
Az alelnök egyúttal jelezte azt is, hogy haladéktalanul megkezdik a sérült termékek kicserélését. Túl azon, hogy ez az elvárható minimum, amit a cég megtehet, kérdés, hogy ez mennyiben vigasztalja azokat a felhasználókat, akik például ajándéknak szánták egy családtagjuknak vagy egy ismerősüknek a készülékét, ám az még az átadása előtt darabokra esett szét.
Az Apple ugyanakkor visszautasította azokat a beszámolókat, amelyekben a felhasználók arról számoltak be, hogy már egy egyszerű portörlés miatt is repedések keletkezhetnek az iPod Nano házának külső burkolatán. Ezeket a készülékeket a tervek szerint a cég nem fogja kicserélni. Az ügy mindenesetre nem tesz jót az Apple hírnevének és árfolyamának sem, mivel tegnap a bejelentésre 4 százalékot zuhant.
(Forrás: SG.hu Hírmagazin)
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?