Száguld a zloty, toporog a forint

Pénzcentrum
2005. szeptember 7. 10:43

A lengyel zloty reggeli nyitáskori értékéhez képest mintegy 0.8%-ot erősödött a délelőtt eddigi szakaszában az euróval, és még ennél is nagyobb mértékben a dollárral szemben, míg a forint/euró kurzus gyakorlatilag változatlan maradt. A régióban a szlovák korona kissé izmosodott, míg a cseh korona nem mozdult említésre méltó mértékben a közös európai fizetőeszközhöz képest.

eurhufcomp
eurhufcomp
A zloty napok óta megfigyelhető, ma intenzívebbé váló erősödésében a szeptember 25-i parlamenti választások, pontosabban az játszik szerepet, hogy a közvélemény-kutatások arra utalnak: a befektetőbarát és szigorú költségvetési politikát ígérő Polgári Platform Párt kerülhet hatalomra a konzervatív Jog és Igazság Pártjával karöltve. E két pártnak minimális többsége lesz akár arra is, hogy az alkotmányt megváltoztassa.

A forint/euró kurzus 10:27-kor 243.71-244.01-nél állt, ami szinte teljesen megegyezik a tegnap esti záró-, illetve a ma reggeli nyitószinttel. A forint jelenleg -13.60-65% között ingadozik az intervenciós sávban.

A magyar állampapírok másodpiacán mindössze 1-2 bp-os vegyes irányú hozammozgások figyelhetők meg a tegnap délutáni szintekhez képest. Ma fontosabb makroadat nem jelenik meg idehaza, csupán a 3 hónapos DKJ-aukció eredménye lehet érdekes (12:00-kor).

Holnap a második negyedéves GDP felülvizsgálati, illetve az előzetes júliusi külkereskedelmi mérleg adatok fontosak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.02 13:37
A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzététel...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?