25 °C Budapest

Sokat nyertek a Budapest Bank kkv-s ügyfelei

Pénzcentrum
2005. augusztus 30. 11:17

A Budapest Bank kis- és középvállalati (KKV) ügyfelei által a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) keretében technológiai korszerűsítési céllal (GVOP 2.1.1.) az első félévben benyújtott, és a közelmúltban kedvezően elbírált pályázatok száma meghaladta az országosan benyújtott 670 pályázat több mint 20 százalékát. A Budapest Bank 136 ügyfele által elnyert 1,8 milliárd forint támogatási összeg a teljes, mintegy 8 milliárd forintos forrás közel 23 százaléka. A nyertes pályázatokban nagyrészt gépvásárlás, kisebb részben ingatlanépítés szerepelt beruházási célként. A bank szakemberei a támogatásra megítélt nagyszámú pályázat sikerét a vállalkozások reális pályázati céljainak megfogalmazásában, a jól előkészített projektekben, az ügyfelekkel lefolytatott folyamatos konzultációkban és a pályázati tanácsadókkal való hatékony együttműködésben látják.

A közkedvelt Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) keretében a vállalkozások technológiai korszerűsítésre az idei évben két szakaszban pályázhatnak: az első szakasz március 1-től április 1-ig, a második augusztus 15-től szeptember 16-ig tart. Az első szakaszban az eredetileg tervezett 3,4 milliárd forint helyett több mint 7,9 milliárd forint került kiosztásra 670 sikeres pályázó között. Ebből az összegből a Budapest Bank 136 nyertes KKV ügyfele 1,8 milliárd forinton osztozik, ami a teljes keret közel egynegyede (22,9 százaléka).

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a közelmúltban a Sikeres Magyarországért Vállalkozásfejlesztési Hitel keretében 310 milliárd forint keretösszeggel új refinanszírozási csomagot hirdetett meg, melynek kihelyezésében a Budapest Bank is aktív szerepet vállal. A hitelcél a magyar gazdaság általános versenyképességének fejlődését szolgáló modernizáció, az infrastruktúra- és a technológiafejlesztést segítő beruházások támogatása, valamint a magántőke közszolgáltatásokba való bevonásának elősegítése. Az MFB új hitelcélként jelölte meg a beszállítói tevékenység, az innováció, turisztikai vonzerők és a gyógyturizmus fejlesztéséhez, valamint a filmgyártáshoz -terjesztéshez, és a környezetvédelemhez kapcsolódó beruházásokat is.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.10 09:19
A jogi személy döntéshozó szerve az átalakulásról jellemzően két alkalommal határoz. Ha a tagok az á...
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
laskainelli  |  2022.08.09 14:07
Gyakran akkor érkeznek hozzám a párok, amikor már van valakinek külső kapcsolata, vagy legalábbis eg...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 10. 10:30