16 °C Budapest

Világbank: 2007-re teljesíthetjük az euró-zóna fiskális követelményeit

Pénzcentrum
2005. április 14. 13:00

A Stabilitási és Növekedési Paktum néhány héttel ezelőtti módosítása lehetővé teszi a négy kelet-közép-európai ország számára, hogy 2007-re teljesítse az euró bevezetéséhez szükséges államháztartási hiányra vonatkozó kritériumot, így ezek az országok 2009-ben képessé válhatnak az euró bevezetésére - áll a Világbank ma közzétett negyedéves jelentésében a Reuters beszámolója alapján. A magyar konvergencia-programban lefektetett államháztartási hiánycélok alapján szintén úgy tűnik, hogy 2007-re teljesíthetjük a legnehezebbnek tűnő bekerülési feltételt.

A nemzetközi pénzügyi intézmény ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a lazuló maastrichti feltételek kevéssé teszik érdekeltté Magyarországot, Csehországot, Lengyelországot és Szlovákiát a szükséges reformok végrehajtására, amelyek már úgyis lelassultak a közelgő választások miatt. A szabályok könnyítése csökkentheti a fiskális fegyelmet.

2005.03.21 11:06
Nyugdíjkorrekció - mekkora valójában a "segítség"?

2005.03.21 09:11
Mégis elszámolható a nyugdíjreform - változik a Stabilitási Paktum, könnyebb belépés az euró-zónába

A magánnyugdíjpénztári befizetések terén elért megállapodás alapján (5 év alatt csökkenő mértékben leírhatjuk a reformok költségeit az államháztartási hiányból) a Világbank szakértő szerint mind a négy ország képes lesz 2007-re teljesíteni a 3%-os deficitkritériumból adódó "könnyített feltételt".

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A Világbank jelentése szerint Lengyelországban, Lettországban, Szlovákiában és Szlovéniában a gazdasági növekedési ütem idén a tavalyihoz képest mintegy 1%-ponttal csökkenhet. Az előrehozott választások lehetősége, illetve a közelgő szokásos parlamenti választások általánosan csökkentették a reformok haladási sebességét az Európai Unióhoz újonnan csatlakozott országok többségében - fogalmaz a jelentés.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?