28 °C Budapest

Hazai és londoni elemzői vélemények az inflációs adatról

Pénzcentrum
2005. március 11. 09:46

A vártnál lényegesen alacsonyabb szintre süllyedt februárban az inflációs ráta. Az átlagos áremelekdés az előző év azonos időszakához képest mindössze 3.2% volt a hivatalos statisztikák szerint. Az elemzők igen pozitívan vélekednek.

Török Zoltán Raiffeisen Bank, Budapest

"Az infláció meglepetésszerűen alacsony szintre süllyedt. EZ azt erősíti, hogy az MNB legutóbbi prognózisa nem irreális. A havi árnövekedés a várakozásnál szinte minden árufőcsoportban alacsonyabb volt. Ez feltehetően az inflációs görbe minimuma, nem hiszem, hogy az év további részében ez alatt lennénk. A kamatcsökkentések folytatódnak."

Gillian Edgeworth, Deutsche Bank, London

"Nagyon pozitív meglepetés. A dezinfláció még innen is folytatódhat, nem zárom ki, hogy májusban akár 2.6%-ig csökkenjen a ráta."

Suppan Gergely, Takarékbank, Budapest

"A piacok szempontjából egyértelműen pozitív a most közzétett inflációs adat. A forint kismértékben erősödhet, a hozamok tovább eshetnek, azonban szükséges megjegyezni, hogy jelenleg a piacokat a regionális trendek, az elmúlt időszakban a régióra és a feltörekvő piacokra beáramló tőke vezérelte, amely esetlegesen magasabb amerikai kamatemelési várakozások hatásra gyorsan távozhat is a térségből.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az infláció szempontjából nincs akadálya a jegybank további kamatcsökkentéseinek, így, amennyiben a piaci feltételek változatlanok maradnak, ill. nem mutatnak lényeges romlást, április végére 7.0%-ra mérséklődhet az MNB alapkamata."

A többi elemző véleménye a portfolio.hu angol oldalán olvasható

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?