17 °C Budapest

Hozambiztosított alapok az OTP-től

Pénzcentrum
2005. február 7. 09:05

Az OTP Alapkezelő is szélesíti a kínált termékek körét, a mai napon két hozambiztosított alap nyilvános ajánlattételét jelentette meg. Az OTP Alfa Hozambiztosított Zártvégű Származtatott Részvény Alap esetében legalább 20 000 db, egyenként 10 000 (tízezer) Ft névértékű, névre szóló, dematerializált formában előállításra kerülő befektetési jegyet hirdet meg az alapkezelő. Az OTP Prizma Hozambiztosított Nyíltvégű Származtatott Alap esetében legalább 200 000 000 db, egyenként 1 (egy) Ft névértékű, névre szóló, dematerializált formában előállításra kerülő befektetési jegy kerül értékesítésre.


OTP Alfa Hozambiztosított Zártvégű Származtatott Részvény Alap

Az Alap célja, hogy a befektetőknek a Kibocsátó nevében eljáró Alapkezelő által tett Fizetési Ígéret alapján lehetőséget nyújtson arra, hogy a Fizetési Ígéret részét képező Teljesítményrészesedésnek megfelelően részesedjenek a nemzetközi részvénypiacokon az Alap Futamideje alatt elérhető hozamokból. A Fizetési Ígéret annak ígéretét jelenti, hogy a Tájékoztatóban meghatározott Hozamfizetési Napokhoz kapcsolódó Megfeleltetési Napokon Befektetési Jeggyel rendelkező tulajdonosok részére a Hozamfizetési Napokon kifizetésre kerülő összeg el fogja érni a tulajdonukban lévő Befektetési Jegyek névértékének az összes forgalomban lévő Befektetési Jegy névértékéhez viszonyított aránya alapján az alábbiak szerint meghatározott összegeket, figyelembe véve a Kezelési Szabályzatban meghatározott részletes feltételeket:

- az 1. Hozamfizetési Napon el fogja érni a Befektetési Jegyek névértékére vetített 7%-os nominális hozamnak megfelelő Rögzített Hozamot,

- a 2. Hozamfizetési Napon el fogja érni a 16 elemű nemzetközi részvénykosár meghatározott időszakon belüli teljesítményének mérésére szolgáló, a Kezelési Szabályzatban meghatározott Mögöttes Részvénykosár Változás Mutatóhoz igazodó, a Kezelési Szabályzatban meghatározott Teljesítményrészesedés Mutató alapján számított Teljesítményrészesedés Befektetési Jegyek névértékére vetített értékét,

- a 3. Hozamfizetési Napon pedig el fogja érni a Befektetési Jegyek névértéke és a 16 elemű nemzetközi részvénykosár meghatározott időszakon belüli teljesítményének mérésére szolgáló, a Kezelési Szabályzatban meghatározott Mögöttes Részvénykosár Változás Mutatóhoz igazodó, a Kezelési Szabályzatban meghatározott Teljesítményrészesedés Mutató alapján számított Teljesítményrészesedés Befektetési Jegyek névértékére vetített értékének összegét.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

OTP Prizma Hozambiztosított Nyíltvégű Származtatott Alap

Az Alap célja, hogy a befektetőknek lehetőséget nyújtson arra, hogy a Fizetési Ígéret részét képező Teljesítményrészesedésnek megfelelően részesedjenek ahazai és eurózónabeli részvénypiacokon és az arany világpiacán az Alap Futamideje alatt elérhető hozamokból. A Fizetési Ígéret az Alap Futamidejének Lejáratára szól, és annak ígéretét jelenti, hogy az Alap Lejárat miatti megszűnésére tekintettel azon Befektetési Jegy tulajdonosok részére kifizetésre kerülő összeg, akik/amelyek a Lejárat napján Befektetési Jeggyel rendelkeztek, el fogja érni a Befektetési Jegyek névértéke és a Minimális Hozam összege, vagy a Befektetési Jegyek névértéke és a Kezelési Szabályzat 4.8.2. pontjában meghatározott, a hazai és eurózónabeli részvénypiacok teljesítményének és az arany világpiaci árváltozásának mérésére szolgáló Mögöttes Index Változás Mutatóhoz igazodó, a Kezelési Szabályzat 4.8.1. pontjában meghatározott Teljesítményrészesedés Mutató alapján számított Teljesítményrészesedés értékének összege közül a nagyobbik összeget.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.03.04 11:54
Örök vitatéma a munkatársak között az, hogyan állítsák be a helyiség hőmérsékletét, pedig nemcsak az...
laskainelli  |  2024.03.04 10:19
Ma egy olyan témáról fogok írni, amely sok házaspár életét érinti: azokról a pillanatokról, amikor ú...
perfekt  |  2024.03.04 09:45
A Perfekt Zrt. Baranya vármegyében 30 éve kezdte meg a működését és a kezdetektől folyamatosan a Péc...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm