25 °C Budapest

Hozambiztosított alapok az OTP-től

Pénzcentrum
2005. február 7. 09:05

Az OTP Alapkezelő is szélesíti a kínált termékek körét, a mai napon két hozambiztosított alap nyilvános ajánlattételét jelentette meg. Az OTP Alfa Hozambiztosított Zártvégű Származtatott Részvény Alap esetében legalább 20 000 db, egyenként 10 000 (tízezer) Ft névértékű, névre szóló, dematerializált formában előállításra kerülő befektetési jegyet hirdet meg az alapkezelő. Az OTP Prizma Hozambiztosított Nyíltvégű Származtatott Alap esetében legalább 200 000 000 db, egyenként 1 (egy) Ft névértékű, névre szóló, dematerializált formában előállításra kerülő befektetési jegy kerül értékesítésre.


OTP Alfa Hozambiztosított Zártvégű Származtatott Részvény Alap

Az Alap célja, hogy a befektetőknek a Kibocsátó nevében eljáró Alapkezelő által tett Fizetési Ígéret alapján lehetőséget nyújtson arra, hogy a Fizetési Ígéret részét képező Teljesítményrészesedésnek megfelelően részesedjenek a nemzetközi részvénypiacokon az Alap Futamideje alatt elérhető hozamokból. A Fizetési Ígéret annak ígéretét jelenti, hogy a Tájékoztatóban meghatározott Hozamfizetési Napokhoz kapcsolódó Megfeleltetési Napokon Befektetési Jeggyel rendelkező tulajdonosok részére a Hozamfizetési Napokon kifizetésre kerülő összeg el fogja érni a tulajdonukban lévő Befektetési Jegyek névértékének az összes forgalomban lévő Befektetési Jegy névértékéhez viszonyított aránya alapján az alábbiak szerint meghatározott összegeket, figyelembe véve a Kezelési Szabályzatban meghatározott részletes feltételeket:

- az 1. Hozamfizetési Napon el fogja érni a Befektetési Jegyek névértékére vetített 7%-os nominális hozamnak megfelelő Rögzített Hozamot,

- a 2. Hozamfizetési Napon el fogja érni a 16 elemű nemzetközi részvénykosár meghatározott időszakon belüli teljesítményének mérésére szolgáló, a Kezelési Szabályzatban meghatározott Mögöttes Részvénykosár Változás Mutatóhoz igazodó, a Kezelési Szabályzatban meghatározott Teljesítményrészesedés Mutató alapján számított Teljesítményrészesedés Befektetési Jegyek névértékére vetített értékét,

- a 3. Hozamfizetési Napon pedig el fogja érni a Befektetési Jegyek névértéke és a 16 elemű nemzetközi részvénykosár meghatározott időszakon belüli teljesítményének mérésére szolgáló, a Kezelési Szabályzatban meghatározott Mögöttes Részvénykosár Változás Mutatóhoz igazodó, a Kezelési Szabályzatban meghatározott Teljesítményrészesedés Mutató alapján számított Teljesítményrészesedés Befektetési Jegyek névértékére vetített értékének összegét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

OTP Prizma Hozambiztosított Nyíltvégű Származtatott Alap

Az Alap célja, hogy a befektetőknek lehetőséget nyújtson arra, hogy a Fizetési Ígéret részét képező Teljesítményrészesedésnek megfelelően részesedjenek ahazai és eurózónabeli részvénypiacokon és az arany világpiacán az Alap Futamideje alatt elérhető hozamokból. A Fizetési Ígéret az Alap Futamidejének Lejáratára szól, és annak ígéretét jelenti, hogy az Alap Lejárat miatti megszűnésére tekintettel azon Befektetési Jegy tulajdonosok részére kifizetésre kerülő összeg, akik/amelyek a Lejárat napján Befektetési Jeggyel rendelkeztek, el fogja érni a Befektetési Jegyek névértéke és a Minimális Hozam összege, vagy a Befektetési Jegyek névértéke és a Kezelési Szabályzat 4.8.2. pontjában meghatározott, a hazai és eurózónabeli részvénypiacok teljesítményének és az arany világpiaci árváltozásának mérésére szolgáló Mögöttes Index Változás Mutatóhoz igazodó, a Kezelési Szabályzat 4.8.1. pontjában meghatározott Teljesítményrészesedés Mutató alapján számított Teljesítményrészesedés értékének összege közül a nagyobbik összeget.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15