25 °C Budapest

Hozambiztosított alapok az OTP-től

Pénzcentrum
2005. február 7. 09:05

Az OTP Alapkezelő is szélesíti a kínált termékek körét, a mai napon két hozambiztosított alap nyilvános ajánlattételét jelentette meg. Az OTP Alfa Hozambiztosított Zártvégű Származtatott Részvény Alap esetében legalább 20 000 db, egyenként 10 000 (tízezer) Ft névértékű, névre szóló, dematerializált formában előállításra kerülő befektetési jegyet hirdet meg az alapkezelő. Az OTP Prizma Hozambiztosított Nyíltvégű Származtatott Alap esetében legalább 200 000 000 db, egyenként 1 (egy) Ft névértékű, névre szóló, dematerializált formában előállításra kerülő befektetési jegy kerül értékesítésre.


OTP Alfa Hozambiztosított Zártvégű Származtatott Részvény Alap

Az Alap célja, hogy a befektetőknek a Kibocsátó nevében eljáró Alapkezelő által tett Fizetési Ígéret alapján lehetőséget nyújtson arra, hogy a Fizetési Ígéret részét képező Teljesítményrészesedésnek megfelelően részesedjenek a nemzetközi részvénypiacokon az Alap Futamideje alatt elérhető hozamokból. A Fizetési Ígéret annak ígéretét jelenti, hogy a Tájékoztatóban meghatározott Hozamfizetési Napokhoz kapcsolódó Megfeleltetési Napokon Befektetési Jeggyel rendelkező tulajdonosok részére a Hozamfizetési Napokon kifizetésre kerülő összeg el fogja érni a tulajdonukban lévő Befektetési Jegyek névértékének az összes forgalomban lévő Befektetési Jegy névértékéhez viszonyított aránya alapján az alábbiak szerint meghatározott összegeket, figyelembe véve a Kezelési Szabályzatban meghatározott részletes feltételeket:

- az 1. Hozamfizetési Napon el fogja érni a Befektetési Jegyek névértékére vetített 7%-os nominális hozamnak megfelelő Rögzített Hozamot,

- a 2. Hozamfizetési Napon el fogja érni a 16 elemű nemzetközi részvénykosár meghatározott időszakon belüli teljesítményének mérésére szolgáló, a Kezelési Szabályzatban meghatározott Mögöttes Részvénykosár Változás Mutatóhoz igazodó, a Kezelési Szabályzatban meghatározott Teljesítményrészesedés Mutató alapján számított Teljesítményrészesedés Befektetési Jegyek névértékére vetített értékét,

- a 3. Hozamfizetési Napon pedig el fogja érni a Befektetési Jegyek névértéke és a 16 elemű nemzetközi részvénykosár meghatározott időszakon belüli teljesítményének mérésére szolgáló, a Kezelési Szabályzatban meghatározott Mögöttes Részvénykosár Változás Mutatóhoz igazodó, a Kezelési Szabályzatban meghatározott Teljesítményrészesedés Mutató alapján számított Teljesítményrészesedés Befektetési Jegyek névértékére vetített értékének összegét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

OTP Prizma Hozambiztosított Nyíltvégű Származtatott Alap

Az Alap célja, hogy a befektetőknek lehetőséget nyújtson arra, hogy a Fizetési Ígéret részét képező Teljesítményrészesedésnek megfelelően részesedjenek ahazai és eurózónabeli részvénypiacokon és az arany világpiacán az Alap Futamideje alatt elérhető hozamokból. A Fizetési Ígéret az Alap Futamidejének Lejáratára szól, és annak ígéretét jelenti, hogy az Alap Lejárat miatti megszűnésére tekintettel azon Befektetési Jegy tulajdonosok részére kifizetésre kerülő összeg, akik/amelyek a Lejárat napján Befektetési Jeggyel rendelkeztek, el fogja érni a Befektetési Jegyek névértéke és a Minimális Hozam összege, vagy a Befektetési Jegyek névértéke és a Kezelési Szabályzat 4.8.2. pontjában meghatározott, a hazai és eurózónabeli részvénypiacok teljesítményének és az arany világpiaci árváltozásának mérésére szolgáló Mögöttes Index Változás Mutatóhoz igazodó, a Kezelési Szabályzat 4.8.1. pontjában meghatározott Teljesítményrészesedés Mutató alapján számított Teljesítményrészesedés értékének összege közül a nagyobbik összeget.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
laskainelli  |  2022.08.09 14:07
Gyakran akkor érkeznek hozzám a párok, amikor már van valakinek külső kapcsolata, vagy legalábbis eg...
perfekt  |  2022.08.08 08:30
A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény s...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?