22 °C Budapest

A kkv szektor pályázatainak összegzett, 2004. évi adatai - vannak sikerek

Pénzcentrum
2004. december 30. 13:04

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakértői elkészítették a kis- és középvállalkozások (kkv) pályázatainak összegzését, melyből kiderül, hogy benyújtott pályázatok számát és támogatási igényét tekintve az EU-hoz csatlakozók között a legsikeresebb magyarországi adatok mögött a GVOP kis- és középvállalkozói prioritásának pályázatai meghatározó szerepet játszanak.

2004-ben az Európai Unió Strukturális Alapjainak társfinanszírozásával a Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképességi Operatív Programjának (GVOP) keretében a kis- és középvállalkozások részére 5 pályázati felhívás jelent meg.

A pályázati felhívások kiírói nagy gondot fordítottak arra, hogy a kis- és középvállalkozások minőségi fejlesztéseit elősegítsék.

Ennek megfelelően három fő célra koncentráltak:

- a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítását segítő modernizációs célú beruházásokra

- a vállalkozások együttműködésének

- hálózatok kialakításának és a kis- és középvállalkozások számára nyújtott tanácsadás igénybe vételének ösztönzésére.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Hazai forrásból 2004-ben négy felhívást hirdetett meg a GKM.


A 2004. évben meghirdetett felhívásokra a pályázatok beadási határideje a legtöbb felhívás esetében szeptember 30-a volt.

A hazai roma mikro-, kis- és középvállalkozások piaci esélyeit javító fejlesztések és beruházások támogatását célzó felhívásra a pályázatok beadási határideje 2004. november 2., a mikro-, kis- és középvállalkozások találmányai külföldi iparjogvédelmi oltalmának és értékesítésének támogatását szolgáló felhívás esetében a pályázat beadási határideje 2004. november 25. volt.

A GKM az összegzésben kiemeli, hogy nagyon sok pályázó a beadási határidő előtti napokban nyújtja be a pályázatát. Ezek elbírálása folyamatos, ezért az idén kiírt felhívások keretében támogatást elnyert pályázók számáról és a támogatás összegéről végleges adat csak később mondható.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kis- és középvállalkozások részére meghirdetett újabb pályázati felhívásai várhatóan 2005. január végén jelennek meg. Az egyes pályázati kiírások a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapján (www.gkm.hu), illetve nyomtatott formában az egyes vállalkozói érdekképviseleteknél elérhetőek lesznek.

Érdemes a GKM Multiplikátor Programját is röviden áttekinteni. A hazai kis- és középvállalkozások pályázati felhívásokra való sikeresebb jelentkezése, és az uniós források minél hatékonyabb kihasználásának érdekében a GKM 2004. februárjában elindította a Multiplikátor Képzési Programot. A program keretében vállalkozói érdekképviseletek és pályázatíró cégek bevonásával pályázatíró-, és tanácsadó szakembereket képez ki a minisztérium. A program keretében eddig több mint 1000 pályázatíró-, és tanácsadó szakembert képzett ki a GKM. Jelenleg 420 fő képzése zajlik. 2005. január 15-étől további 420 fő fog részt venni ezen a képzésen.

HR BLOGGER
coachco  |  2022.07.04 18:30
Sikerült zavarba hoznom a precíz svájciakat! Előbb csak az épületet akartam megnézni, aztán meglátta...
hrdoktor  |  2022.07.04 06:03
Itt a nyár, sokan terveznek hosszabb-rövidebb utazást, pihenést, amely néhány dolgot szem előtt tart...
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?