A kkv szektor pályázatainak összegzett, 2004. évi adatai - vannak sikerek

Pénzcentrum
2004. december 30. 13:04

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakértői elkészítették a kis- és középvállalkozások (kkv) pályázatainak összegzését, melyből kiderül, hogy benyújtott pályázatok számát és támogatási igényét tekintve az EU-hoz csatlakozók között a legsikeresebb magyarországi adatok mögött a GVOP kis- és középvállalkozói prioritásának pályázatai meghatározó szerepet játszanak.

2004-ben az Európai Unió Strukturális Alapjainak társfinanszírozásával a Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképességi Operatív Programjának (GVOP) keretében a kis- és középvállalkozások részére 5 pályázati felhívás jelent meg.

A pályázati felhívások kiírói nagy gondot fordítottak arra, hogy a kis- és középvállalkozások minőségi fejlesztéseit elősegítsék.

Ennek megfelelően három fő célra koncentráltak:

- a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítását segítő modernizációs célú beruházásokra

- a vállalkozások együttműködésének

- hálózatok kialakításának és a kis- és középvállalkozások számára nyújtott tanácsadás igénybe vételének ösztönzésére.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Hazai forrásból 2004-ben négy felhívást hirdetett meg a GKM.


A 2004. évben meghirdetett felhívásokra a pályázatok beadási határideje a legtöbb felhívás esetében szeptember 30-a volt.

A hazai roma mikro-, kis- és középvállalkozások piaci esélyeit javító fejlesztések és beruházások támogatását célzó felhívásra a pályázatok beadási határideje 2004. november 2., a mikro-, kis- és középvállalkozások találmányai külföldi iparjogvédelmi oltalmának és értékesítésének támogatását szolgáló felhívás esetében a pályázat beadási határideje 2004. november 25. volt.

A GKM az összegzésben kiemeli, hogy nagyon sok pályázó a beadási határidő előtti napokban nyújtja be a pályázatát. Ezek elbírálása folyamatos, ezért az idén kiírt felhívások keretében támogatást elnyert pályázók számáról és a támogatás összegéről végleges adat csak később mondható.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kis- és középvállalkozások részére meghirdetett újabb pályázati felhívásai várhatóan 2005. január végén jelennek meg. Az egyes pályázati kiírások a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapján (www.gkm.hu), illetve nyomtatott formában az egyes vállalkozói érdekképviseleteknél elérhetőek lesznek.

Érdemes a GKM Multiplikátor Programját is röviden áttekinteni. A hazai kis- és középvállalkozások pályázati felhívásokra való sikeresebb jelentkezése, és az uniós források minél hatékonyabb kihasználásának érdekében a GKM 2004. februárjában elindította a Multiplikátor Képzési Programot. A program keretében vállalkozói érdekképviseletek és pályázatíró cégek bevonásával pályázatíró-, és tanácsadó szakembereket képez ki a minisztérium. A program keretében eddig több mint 1000 pályázatíró-, és tanácsadó szakembert képzett ki a GKM. Jelenleg 420 fő képzése zajlik. 2005. január 15-étől további 420 fő fog részt venni ezen a képzésen.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
vezetoi-coaching  |  2023.09.24 15:21
My 2 cents ehhez… eleve a kérdés iroda vs HO a dolgozó populáció bár nem kicsi, de mégis csak egy sz...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM