25 °C Budapest

MNB médiapályázat: díjat kapott a portfolio.hu elemzője

Pénzcentrum
2004. december 23. 09:45

E hét kedden (december 21.) tartotta évzáró rendezvényét a Magyar Nemzeti Bank. A díszes eseményen az írott és elektronikus sajtó munkatársainak körében sor került "A 80 éves Magyar Nemzeti Bank - az értékek védelmében" címmel meghirdetett első médiapályázat legjobb pályamunkáinak járó díjak kiosztására is. Az MNB legfontosabb feladatait, illetve az infláció negatív társadalmi hatásait bemutató pályázatával a portfolio.hu makrogazdasági elemzője Weinhardt Attila a harmadik helyezést érte el.


Az eseményt az MNB vezetése részéről Adamecz Péter alelnök, illetve Missura Gábor kommunikációs igazgató tisztelte meg. Adamecz Péter év végi záróbeszédében a jegybank célkitűzéseiről, az árstabilitásra való törekvésről, az infláció leszorításáról beszélt, és kiemelte, hogy ezek elérésében a sajtó munkatársainak kitüntetett szerepe van, szükség van az MNB, illetve az írott és elektronikus média munkatársai között az információáramlás megfelelő minőségére, a jó kapcsolatra.

A média felelőssége rendkívül nagy a jegybanki döntések lakosság felé való közvetítésében. Az MNB célja többek között az, hogy a lakosság minél szélesebb rétegei megismerjék a Monetáris Tanács döntéseit, és meg is értsék azok valódi tartalmát. Ehhez azonban közérthető információkra van szükség. Ezt a célt szolgálta az MNB által még tavasszal meghirdetett kezdeményezés, a 2004. évi első médiapályázat.

Az ezen való részvétel egyik alapfeltétele az volt, hogy a nagyközönség számára érthető, figyelemfelhívó, a témában felvilágosító jellegű anyag - műsor vagy cikk - készüljön. Emellett a pályamunkának tartalmaznia kellett olyan részt is, mely az MNB legfontosabb tevékenységeiről, az intézmény magyar és nemzetközi pénzügyi rendszerben betöltött szerepéről is a szól. A benyújtott pályamunkáknak mindenképpen ki kellett térnie az MNB fő feladatára, amely az árstabilitás elérése és fenntartása(azaz az infláció leszorítása és alacsonyan tartása).

Ezen keretfeltételek figyelembe vételével a választható témák közül a portfolio.hu elemzője, Weinhardt Attila az infláció negatív társadalmi hatásai témakör közérthető bemutatása mellett döntött, és "Infláció - a szegények "adója" címmel nyújtotta be pályázatát. Az anyag a zsűri értékelése szerint a 17 érvényes munka közül az egyik legkiválóbb pályázati anyag lett, és így az előkelő 3. helyezéssel jutalmazta azt. A díjakat Adamecz Péter adta át a nyerteseknek.

A díjkiosztó után a megjelent médiamunkatársak kötetlen beszélgetése zárta a délutánt.

A díjnyertes pályázat még egyszer:

Infláció - a szegények "adója"
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
perfekt  |  2022.06.27 11:41
Az államháztartás egyensúlyát javító külön adók között szerepel az egyszerűsített foglalkoztatás ker...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?