26 °C Budapest

MNB médiapályázat: díjat kapott a portfolio.hu elemzője

Pénzcentrum
2004. december 23. 09:45

E hét kedden (december 21.) tartotta évzáró rendezvényét a Magyar Nemzeti Bank. A díszes eseményen az írott és elektronikus sajtó munkatársainak körében sor került "A 80 éves Magyar Nemzeti Bank - az értékek védelmében" címmel meghirdetett első médiapályázat legjobb pályamunkáinak járó díjak kiosztására is. Az MNB legfontosabb feladatait, illetve az infláció negatív társadalmi hatásait bemutató pályázatával a portfolio.hu makrogazdasági elemzője Weinhardt Attila a harmadik helyezést érte el.


Az eseményt az MNB vezetése részéről Adamecz Péter alelnök, illetve Missura Gábor kommunikációs igazgató tisztelte meg. Adamecz Péter év végi záróbeszédében a jegybank célkitűzéseiről, az árstabilitásra való törekvésről, az infláció leszorításáról beszélt, és kiemelte, hogy ezek elérésében a sajtó munkatársainak kitüntetett szerepe van, szükség van az MNB, illetve az írott és elektronikus média munkatársai között az információáramlás megfelelő minőségére, a jó kapcsolatra.

A média felelőssége rendkívül nagy a jegybanki döntések lakosság felé való közvetítésében. Az MNB célja többek között az, hogy a lakosság minél szélesebb rétegei megismerjék a Monetáris Tanács döntéseit, és meg is értsék azok valódi tartalmát. Ehhez azonban közérthető információkra van szükség. Ezt a célt szolgálta az MNB által még tavasszal meghirdetett kezdeményezés, a 2004. évi első médiapályázat.

Az ezen való részvétel egyik alapfeltétele az volt, hogy a nagyközönség számára érthető, figyelemfelhívó, a témában felvilágosító jellegű anyag - műsor vagy cikk - készüljön. Emellett a pályamunkának tartalmaznia kellett olyan részt is, mely az MNB legfontosabb tevékenységeiről, az intézmény magyar és nemzetközi pénzügyi rendszerben betöltött szerepéről is a szól. A benyújtott pályamunkáknak mindenképpen ki kellett térnie az MNB fő feladatára, amely az árstabilitás elérése és fenntartása(azaz az infláció leszorítása és alacsonyan tartása).

Ezen keretfeltételek figyelembe vételével a választható témák közül a portfolio.hu elemzője, Weinhardt Attila az infláció negatív társadalmi hatásai témakör közérthető bemutatása mellett döntött, és "Infláció - a szegények "adója" címmel nyújtotta be pályázatát. Az anyag a zsűri értékelése szerint a 17 érvényes munka közül az egyik legkiválóbb pályázati anyag lett, és így az előkelő 3. helyezéssel jutalmazta azt. A díjakat Adamecz Péter adta át a nyerteseknek.

A díjkiosztó után a megjelent médiamunkatársak kötetlen beszélgetése zárta a délutánt.

A díjnyertes pályázat még egyszer:

Infláció - a szegények "adója"
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.20 08:03
A csendes vakációzás egy olyan munkahelyi trend, amikor az alkalmazottak titokban vesznek ki szabads...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 22. szombat
Paulina
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem