Újabb négy miniszter mondott le a Bush kormányban

Pénzcentrum
2004. november 16. 08:43

Tegnap elfogadta George W. Bush amerikai elnök Colin Powell külügyminiszter, Rod Paige oktatási, Spencer Abraham energiaügyi és Ann Venemann mezőgazdasági miniszterek lemondását. Ezzel Bush újraválasztása óta mintegy hat miniszter jelentette be távozási szándékát. A távozó miniszterek közül talán a legnagyobb jelentőséggel Powell lemondása bír, aki többnyire ellentétben állt a kormányzat radikálisabb tagjaival, és többször akciót is ellenzett.

Powell lemondását követően az utód már ismert is. Az új külügyminiszter Condoleezza Rice, Bush eddigi nemzetbiztonsági főtanácsadója. Az új nemzetbiztonsági főtanácsadó Stephen Hadley lesz, Rice helyettese.

Rice vasárnap töltötte be az 50. életévét, és több időt töltött Bush elnökkel, mint bármelyik más kormánytag. Rice a karácsonyt is az elnök családjával ünnepelte.

Rice a Denveri Egyetemen koncertzongoristának készült, majd átváltott a nemzetközi politikára. Az MTI szerint Stanford Egyetemen dolgozott, amelynek végül a dékánja lett. Az oroszul folyékonyan beszélő Rice Szovjetunió-szakértőként került a nemzetbiztonsági tanácshoz, először 1989-1993 között, idősebb George Bush elnöksége idején. Rice négy évig vezette a nemzetbiztonsági tanácsot, és közvetíteni igyekezett a politikai nehézsúlyú ellenfelek között, Colin Powell, illetve Donald Rumsfeld védelmi miniszter és Dick Cheney alelnök között, de legtöbbször az utóbbiak mellé állt.

Powell a legnépszerűbb amerikai miniszter volt kül- és belföldön egyaránt, és a mérsékelt pólust képezte Donald Rumsfeld védelmi miniszterrel és Dick Cheney alelnökkel szemben. Egyes információk szerint Powell indulni fog a Világbank elnökségéért.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.04 22:41
Ha a saját tőke/ jegyzett tőke aránya nem megfelelő, lehetséges a jegyzett tőke leszállítása a tőket...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 6. péntek
Berta, Bettina
31. hét
Augusztus 6.
Nemzetközi sörnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?