14 °C Budapest

Az Európai Unió átutalta a Strukturális Alapokból származó támogatási összegek első részletét

Pénzcentrum
2004. augusztus 9. 16:44

Közel 28 milliárd forint érkezett július végén több részletben az Európai Bizottságtól a kifizető hatósági feladatokat ellátó Nemzeti Programengedélyező Iroda Magyar Államkincstárban megnyitott számláira. A következő hónapokban további közel ekkora összeg várható. A pénz az Európai Unió Strukturális Alapjaiból származó támogatási összeg első részlete.

A Közösség Strukturális Alapjai az idén és a következő két évben mintegy 500 milliárd forintot, 1.995 milliárd eurót biztosítanak Magyarország számára a Nemzeti Fejlesztési Terv 5 operatív programjának finanszírozására. E programok a regionális fejlesztést, a környezetvédelmet, a gazdasági versenyképesség javítását, a humánerőforrás-fejlesztést, a szociális feltételek kedvező változtatását szolgálják.

A programokra biztosított pénzekre pályázni kell az érintett irányító hatóságoknál, a pályáztatás már megkezdődött, a kezdeti eredmények bíztatóak, igen nagy az érdeklődés, pályázatok már jelentős számban érkeztek.

A pályázatok fogadásáról az irányító hatóságok gondoskodnak, s az elfogadott pályázatokra a pénzeket a magyar költségvetés előfinanszírozza, illetve biztosítja a hazai társfinanszírozási részt. Az előlegekből a jóváírt összegeket a hatályos pénzügyi lebonyolítás szabályai szerint a Nemzeti Programengedélyező Iroda a felelős minisztériumokban felállított irányító hatóságok számára utalja tovább, miután utóbbiak a kedvezményezettek részére közvetlenül kifizették a támogatásokat utófinanszírozás keretében.

Az ez évi költségvetés azzal számol, hogy a Strukturális Alapokból mintegy 60 milliárd forintos támogatás érkezik, amelyekhez a kapcsolódó magyar finanszírozás eléri a 27 milliárd forintot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Regionális Fejlesztési Operatív Program számlájára az Európai Regionális Fejlesztési Alapból 7.6 milliárd forint, a Környezetvédelmi és Infrastruktúra Operatív Program számlájára az Európai Regionális Fejlesztési Alapból 8.14 milliárd forint, a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program számára az Európai Regionális Fejlesztési Alapból 10.68 milliárd forint érkezett, az Európai Szociális Alap pedig a Regionális Fejlesztési Operatív Programnak 1.3 milliárd forintot, a Humán Erőforrás Operatív Programnak 9.6 milliárd forintot utalt át. Az AVOP támogatási összeg átutalásáról az Európai Unió Bizottsága hamarosan intézkedik.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem