31 °C Budapest

Az Európai Unió átutalta a Strukturális Alapokból származó támogatási összegek első részletét

Pénzcentrum
2004. augusztus 9. 16:44

Közel 28 milliárd forint érkezett július végén több részletben az Európai Bizottságtól a kifizető hatósági feladatokat ellátó Nemzeti Programengedélyező Iroda Magyar Államkincstárban megnyitott számláira. A következő hónapokban további közel ekkora összeg várható. A pénz az Európai Unió Strukturális Alapjaiból származó támogatási összeg első részlete.

A Közösség Strukturális Alapjai az idén és a következő két évben mintegy 500 milliárd forintot, 1.995 milliárd eurót biztosítanak Magyarország számára a Nemzeti Fejlesztési Terv 5 operatív programjának finanszírozására. E programok a regionális fejlesztést, a környezetvédelmet, a gazdasági versenyképesség javítását, a humánerőforrás-fejlesztést, a szociális feltételek kedvező változtatását szolgálják.

A programokra biztosított pénzekre pályázni kell az érintett irányító hatóságoknál, a pályáztatás már megkezdődött, a kezdeti eredmények bíztatóak, igen nagy az érdeklődés, pályázatok már jelentős számban érkeztek.

A pályázatok fogadásáról az irányító hatóságok gondoskodnak, s az elfogadott pályázatokra a pénzeket a magyar költségvetés előfinanszírozza, illetve biztosítja a hazai társfinanszírozási részt. Az előlegekből a jóváírt összegeket a hatályos pénzügyi lebonyolítás szabályai szerint a Nemzeti Programengedélyező Iroda a felelős minisztériumokban felállított irányító hatóságok számára utalja tovább, miután utóbbiak a kedvezményezettek részére közvetlenül kifizették a támogatásokat utófinanszírozás keretében.

Az ez évi költségvetés azzal számol, hogy a Strukturális Alapokból mintegy 60 milliárd forintos támogatás érkezik, amelyekhez a kapcsolódó magyar finanszírozás eléri a 27 milliárd forintot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Regionális Fejlesztési Operatív Program számlájára az Európai Regionális Fejlesztési Alapból 7.6 milliárd forint, a Környezetvédelmi és Infrastruktúra Operatív Program számlájára az Európai Regionális Fejlesztési Alapból 8.14 milliárd forint, a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program számára az Európai Regionális Fejlesztési Alapból 10.68 milliárd forint érkezett, az Európai Szociális Alap pedig a Regionális Fejlesztési Operatív Programnak 1.3 milliárd forintot, a Humán Erőforrás Operatív Programnak 9.6 milliárd forintot utalt át. Az AVOP támogatási összeg átutalásáról az Európai Unió Bizottsága hamarosan intézkedik.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?