19 °C Budapest

Pártvezetők egyeztetése a miniszterelnökkel a költségvetésről

Pénzcentrum
2004. július 14. 09:04

A jövő évi központi költségvetésről és az adótörvényekről folytatott egyeztetést a miniszterelnökkel többek között Lendvai Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője és Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, parlamenti frakcióvezetője kedden Budapesten. Az egyeztetésen elhangzott, hogy a kormány és a kormánypártok kitartanak az adócsökkentés mellett.

A kormány és a kormánypártok kitartanak az adócsökkentés és a társadalmi igazságosság elveit, egyben a koalíciós pártok politikai prioritásait érvényre juttató gazdaságpolitika mellett - ismertette a kormányszóvivő közleményében, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez a megbeszélést követően.

A tegnapi megbeszélésen részt vett Kovács László, az MSZP elnöke, Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője, Katona Béla, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője, valamint Draskovics Tibor pénzügyminiszter és Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.

A kormánypártok szerint a gazdaságban megindult kedvező folyamatok, a magyar gazdaság iránti bizalom erősödése alapot teremt az életszínvonal fokozatos és kiszámítható emelésére a foglalkoztatás bővítésével, a fejlesztések feltételeinek, valamint az uniós források felhasználásának biztosításával.

A cél elérésének feltétele a kormány által tervezett szigorú és következetes költségvetési politika, amelyet az MSZP és az SZDSZ a támogatásáról biztosított - idézi az MTI a kormányszóvivő közleményét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A közlemény szerint a fenntartható gazdasági fejlődést a 2005-ös költségvetés alapján a hatékony, takarékos és egyúttal olcsó állam szolgálja, amely a korábbinál nagyobb mozgásteret enged a gazdaság szereplőinek. Ez a következetes gazdaságpolitika a jelenlegi feladatkörök és intézményrendszer racionalizálását, a bürokrácia csökkentését, visszafogott bérpolitikát igényel a költségvetési szférában.

Az MSZP és az SZDSZ frakciója folytatja az egyeztetést.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.29 13:41
A mítoszok, regék világa… passé, boring, kit érdekel, boomer-world…”…:-))) aha… Jung, a pszichoteráp...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM