27 °C Budapest

Pártvezetők egyeztetése a miniszterelnökkel a költségvetésről

Pénzcentrum
2004. július 14. 09:04

A jövő évi központi költségvetésről és az adótörvényekről folytatott egyeztetést a miniszterelnökkel többek között Lendvai Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője és Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, parlamenti frakcióvezetője kedden Budapesten. Az egyeztetésen elhangzott, hogy a kormány és a kormánypártok kitartanak az adócsökkentés mellett.

A kormány és a kormánypártok kitartanak az adócsökkentés és a társadalmi igazságosság elveit, egyben a koalíciós pártok politikai prioritásait érvényre juttató gazdaságpolitika mellett - ismertette a kormányszóvivő közleményében, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez a megbeszélést követően.

A tegnapi megbeszélésen részt vett Kovács László, az MSZP elnöke, Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője, Katona Béla, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője, valamint Draskovics Tibor pénzügyminiszter és Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.

A kormánypártok szerint a gazdaságban megindult kedvező folyamatok, a magyar gazdaság iránti bizalom erősödése alapot teremt az életszínvonal fokozatos és kiszámítható emelésére a foglalkoztatás bővítésével, a fejlesztések feltételeinek, valamint az uniós források felhasználásának biztosításával.

A cél elérésének feltétele a kormány által tervezett szigorú és következetes költségvetési politika, amelyet az MSZP és az SZDSZ a támogatásáról biztosított - idézi az MTI a kormányszóvivő közleményét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A közlemény szerint a fenntartható gazdasági fejlődést a 2005-ös költségvetés alapján a hatékony, takarékos és egyúttal olcsó állam szolgálja, amely a korábbinál nagyobb mozgásteret enged a gazdaság szereplőinek. Ez a következetes gazdaságpolitika a jelenlegi feladatkörök és intézményrendszer racionalizálását, a bürokrácia csökkentését, visszafogott bérpolitikát igényel a költségvetési szférában.

Az MSZP és az SZDSZ frakciója folytatja az egyeztetést.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.02 13:37
A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzététel...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. augusztus 3. 13:22