19 °C Budapest

Gyengébb forint, erősebb dollár

Pénzcentrum
2004. május 20. 10:48

A forint ma a tegnapi záróértékénél kissé gyengébb szinten nyitott az euróval szemben. Az állampapírok másodpiacán vegyes, kis mértékű hozamelmozdulás figyelhető meg a kereskedés első órájában. A dollár ismét az 1.20-as szint alá tudott kerülni az euróval szemben, a jen kissé gyengült.

eurhufcomp
eurhufcomp
A forint ma reggel a 250.90 - 253.10 Ft/euró közötti szinten kezdte a kereskedés, ami néhány fillérrel gyengébb a tegnapi záróértékénél. A kereskedés eddigi szakaszában a kurzus jellemzően a 252.90 - 253.50 Ft/eurós sávban ingadozott és várhatóan az eseménytelennek tűnő napon továbbra is a 253 Ft/eurós szint közelében mozoghat tovább a hazai fizetőeszköz árfolyama. A befektetők bizalma a kelet-közép-európai régió iránt valamelyest erősödött, főként a lengyelországi belpolitikai válság enyhülése miatt. Megfigyelők szerint növekszik az esélye annak, hogy a következő, a lengyel kormány felállásáról szóló parlamenti szavazás alkalmával már megszerzi a szükséges mennyiségű szavazatokat Marek Belka kijelölt miniszterelnök. A kedvező fejlemények mind a zloty, mind a forint erősödéséhez hozzájárulhatnak a következő napokban. A szavazás időpontja még bizonytalan, így a piacnak az iránymutatásra még mindenképp várnia kell.

A forint a dollárral szemben is gyengébb szinten nyitott ma reggel, a kurzus tegnap már a 210 Ft/USD szint alatt is járt, ugyanakkor a kötések ma már jellemzően a 211.50 - 212.0 Ft/USD közötti sávban születnek.

Az állampapírok másodpiacán vegyes, szerény mértékű (3-5 bp) hozamelmozdulás figyelhető meg. A várhatóan csendes kereskedés mellett a tegnapi szintek közelében maradhatnak a hozamok. Ma 12 hónapos futamidejű diszkont-kintcstárjegy aukcióra kerül sor, a felkínált mennyiség 35 milliárd forint, az aukciós átlaghozam 11.70-11.80% között alakulhat.

Az ÁKK legfrissebb statisztikái szerint a külföldiek kezében lévő állampapírok mennyisége 2,273.8 milliárd forintot tett ki, mely 16 hetes mélypontot jelez, és egyfajta befektetői véleményt tükröz a magyar állampapírpiacról is. Érdemes megemlíteni, hogy az állomány csökkenése a hátralevő átlagos futamidő hosszabbodása mellett következett be mely arra utal, hogy a külföldiek elsősorban a rövidebb papíroktól szabadultak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár a tegnapi gyengülést követően újra lendületet tudott venni az euróval szemben, a kurzus azonban csak megközelíteni, de áttörni nem tudta az 1.19-es szintet. A legutóbbi kötések jellemzően az 1.1920-1.1940 USD/EUS sávban születtek. Ma délután teszik közzé a heti friss munkanélküliek számát az Egyesült Államokban, mely a várakozások szerint kismértékű csökkenést mutat majd a múlt heti adathoz képest. Az amerikai munkaerőpiacon már több hete a kritikusnak tekintett 400 ezer főnél lényegesen kevesebb a heti friss munkanélküliek száma, ami kedvező tendenciát mutat a munkaerő-piaci folyamatok vonatkozásában. Mint ismeretes, a FED kamatemelésének egyik fontos feltétele a tartós kedvező irányú változás az amerikai munkaerő-piacon.

usdjpycomp
usdjpycomp
A japán jen a tegnapi - főként a várakozások feletti GDP-adatnak köszönhető -, elmúlt két hónapbeli legnagyobb erősödése megtorpanni látszik, a jen/dollár keresztárfolyam a 113 JPY/USD közeli szintről ismét emelkedik. A legutóbbi kötések jellemzően már az 113.40 - 113.60 JPY/USD sávban születtek.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?