31 °C Budapest

Gyengébb forint, erősebb dollár

Pénzcentrum
2004. május 20. 10:48

A forint ma a tegnapi záróértékénél kissé gyengébb szinten nyitott az euróval szemben. Az állampapírok másodpiacán vegyes, kis mértékű hozamelmozdulás figyelhető meg a kereskedés első órájában. A dollár ismét az 1.20-as szint alá tudott kerülni az euróval szemben, a jen kissé gyengült.

eurhufcomp
eurhufcomp
A forint ma reggel a 250.90 - 253.10 Ft/euró közötti szinten kezdte a kereskedés, ami néhány fillérrel gyengébb a tegnapi záróértékénél. A kereskedés eddigi szakaszában a kurzus jellemzően a 252.90 - 253.50 Ft/eurós sávban ingadozott és várhatóan az eseménytelennek tűnő napon továbbra is a 253 Ft/eurós szint közelében mozoghat tovább a hazai fizetőeszköz árfolyama. A befektetők bizalma a kelet-közép-európai régió iránt valamelyest erősödött, főként a lengyelországi belpolitikai válság enyhülése miatt. Megfigyelők szerint növekszik az esélye annak, hogy a következő, a lengyel kormány felállásáról szóló parlamenti szavazás alkalmával már megszerzi a szükséges mennyiségű szavazatokat Marek Belka kijelölt miniszterelnök. A kedvező fejlemények mind a zloty, mind a forint erősödéséhez hozzájárulhatnak a következő napokban. A szavazás időpontja még bizonytalan, így a piacnak az iránymutatásra még mindenképp várnia kell.

A forint a dollárral szemben is gyengébb szinten nyitott ma reggel, a kurzus tegnap már a 210 Ft/USD szint alatt is járt, ugyanakkor a kötések ma már jellemzően a 211.50 - 212.0 Ft/USD közötti sávban születnek.

Az állampapírok másodpiacán vegyes, szerény mértékű (3-5 bp) hozamelmozdulás figyelhető meg. A várhatóan csendes kereskedés mellett a tegnapi szintek közelében maradhatnak a hozamok. Ma 12 hónapos futamidejű diszkont-kintcstárjegy aukcióra kerül sor, a felkínált mennyiség 35 milliárd forint, az aukciós átlaghozam 11.70-11.80% között alakulhat.

Az ÁKK legfrissebb statisztikái szerint a külföldiek kezében lévő állampapírok mennyisége 2,273.8 milliárd forintot tett ki, mely 16 hetes mélypontot jelez, és egyfajta befektetői véleményt tükröz a magyar állampapírpiacról is. Érdemes megemlíteni, hogy az állomány csökkenése a hátralevő átlagos futamidő hosszabbodása mellett következett be mely arra utal, hogy a külföldiek elsősorban a rövidebb papíroktól szabadultak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár a tegnapi gyengülést követően újra lendületet tudott venni az euróval szemben, a kurzus azonban csak megközelíteni, de áttörni nem tudta az 1.19-es szintet. A legutóbbi kötések jellemzően az 1.1920-1.1940 USD/EUS sávban születtek. Ma délután teszik közzé a heti friss munkanélküliek számát az Egyesült Államokban, mely a várakozások szerint kismértékű csökkenést mutat majd a múlt heti adathoz képest. Az amerikai munkaerőpiacon már több hete a kritikusnak tekintett 400 ezer főnél lényegesen kevesebb a heti friss munkanélküliek száma, ami kedvező tendenciát mutat a munkaerő-piaci folyamatok vonatkozásában. Mint ismeretes, a FED kamatemelésének egyik fontos feltétele a tartós kedvező irányú változás az amerikai munkaerő-piacon.

usdjpycomp
usdjpycomp
A japán jen a tegnapi - főként a várakozások feletti GDP-adatnak köszönhető -, elmúlt két hónapbeli legnagyobb erősödése megtorpanni látszik, a jen/dollár keresztárfolyam a 113 JPY/USD közeli szintről ismét emelkedik. A legutóbbi kötések jellemzően már az 113.40 - 113.60 JPY/USD sávban születtek.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10