Erősödő forint, gyengülő dollár

Pénzcentrum
2004. május 12. 11:47

A forint reggel erősebb szinten nyitott a tegnapi záróértékéhez képest, és a délelőtt folyamán kis mértékben erősödni tudott az euróval szemben. Az állampapírok másodpiacán mérsékelt ütemben folytatódik a tegnap elindult hozamcsökkenés. A dollár mind az euróval, mind a jennel szemben kismértékben gyengült.

eurhufcomp
eurhufcomp
A forint ma reggel erősebb szinten nyitott a tegnapi zárószintjénél, és feltehetően a kedvező külkereskedelmi mérleg adat és a piacok megnyugvása miatt tovább tudott erősödni az euróval szemben. A kereskedés a délelőtt során jellemzően a 253.80 - 254.30 Ft/euró közötti sávban zajlott, ami az intervenciós sávközéptől mintegy 10-10.1%-os eltérést jelent a sáv erősebb oldalán. A kereskedés a nap során a 253-254 Ft/euró körüli szinten ingadozhat, de az árfolyam továbbra is érzékenynek bizonyulhat a régióból érkező kedvezőtlen hírekre (pl. feltörekvő devizák gyengülése, lengyel belpolitikai bizonytalanság). A piac várhatóan nagyobb figyelmet fordít a holnap publikálásra kerülő fizetési mérleg adatokra, illetve a két holnapi aukció alakulására: mindkettőtől a egyfajta iránymutatást várva.

Az állampapírok másodpiacán mérsékelt hozamcsökkenés figyelhető meg a kereskedés eddigi szakaszában, a hozamok főként a hozamgörbe rövidebb oldalán mutatnak csökkenést (10-15 bp). Ma - folytatódó - hozamcsökkenés feltehetően mérsékelt lesz.

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár enyhe gyengülő tendenciát mutat az euróval szemben, a kereskedés jelenleg már ismét a technikai szempontból ellenállási pontnak mutatkozó 1.19-es szint közelében jár, a kötések jellemzően az1.1880 - 1.1890 euró/dollár közötti sávban ingadoznak. A dollár kis mértékű gyengülésében feltehetően a Közel-Keletről érkező kedvezőtlen hírek (erőszak terjedése, fogolykínzások) is szerepet játszhattak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ma kora délután teszik közzé az amerikai külkereskedelmi mérlegre vonatkozó legfrissebb adatokat, amelyek némi irányt nyújthatnak a befektetőknek a két deviza várható árfolyamával kapcsolatban. A piac azonban sokkal jobban figyel a pénteken publikálásra kerülő áprilisi inflációs adatra, amely akár jelentősebb változást is okozhat a keresztárfolyamban. Bár a kamatemelés időzítésében egyre több szakértő a júniust jelöli meg, egyes szakértők a piac által a FED-től idénre várt 150-200 bázispontos kamatemelést eltúlzottnak tartják.

usdjpycomp
usdjpycomp
A japán jen kismértékű erősödést mutatott a dollárral szemben, az elmúlt napokban tapasztalt 113 jen/dollár feletti kurzus süllyedt, jelenleg a jegyzések már a 112.80 - 112.90 jen/dolláros szint közötti sávban ingadoznak. A japán jegybank egyik igazgatósági tagja legutóbb úgy nyilatkozott, hogy a 0%-os kamatpolitika továbbra is fennmaradhat, bár a pénzmennyiség növekedési ütemét a BoJ várhatóan mérsékelni fogja.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?