24 °C Budapest

Erősödő forint, gyengülő dollár

Pénzcentrum
2004. május 12. 11:47

A forint reggel erősebb szinten nyitott a tegnapi záróértékéhez képest, és a délelőtt folyamán kis mértékben erősödni tudott az euróval szemben. Az állampapírok másodpiacán mérsékelt ütemben folytatódik a tegnap elindult hozamcsökkenés. A dollár mind az euróval, mind a jennel szemben kismértékben gyengült.

eurhufcomp
eurhufcomp
A forint ma reggel erősebb szinten nyitott a tegnapi zárószintjénél, és feltehetően a kedvező külkereskedelmi mérleg adat és a piacok megnyugvása miatt tovább tudott erősödni az euróval szemben. A kereskedés a délelőtt során jellemzően a 253.80 - 254.30 Ft/euró közötti sávban zajlott, ami az intervenciós sávközéptől mintegy 10-10.1%-os eltérést jelent a sáv erősebb oldalán. A kereskedés a nap során a 253-254 Ft/euró körüli szinten ingadozhat, de az árfolyam továbbra is érzékenynek bizonyulhat a régióból érkező kedvezőtlen hírekre (pl. feltörekvő devizák gyengülése, lengyel belpolitikai bizonytalanság). A piac várhatóan nagyobb figyelmet fordít a holnap publikálásra kerülő fizetési mérleg adatokra, illetve a két holnapi aukció alakulására: mindkettőtől a egyfajta iránymutatást várva.

Az állampapírok másodpiacán mérsékelt hozamcsökkenés figyelhető meg a kereskedés eddigi szakaszában, a hozamok főként a hozamgörbe rövidebb oldalán mutatnak csökkenést (10-15 bp). Ma - folytatódó - hozamcsökkenés feltehetően mérsékelt lesz.

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár enyhe gyengülő tendenciát mutat az euróval szemben, a kereskedés jelenleg már ismét a technikai szempontból ellenállási pontnak mutatkozó 1.19-es szint közelében jár, a kötések jellemzően az1.1880 - 1.1890 euró/dollár közötti sávban ingadoznak. A dollár kis mértékű gyengülésében feltehetően a Közel-Keletről érkező kedvezőtlen hírek (erőszak terjedése, fogolykínzások) is szerepet játszhattak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ma kora délután teszik közzé az amerikai külkereskedelmi mérlegre vonatkozó legfrissebb adatokat, amelyek némi irányt nyújthatnak a befektetőknek a két deviza várható árfolyamával kapcsolatban. A piac azonban sokkal jobban figyel a pénteken publikálásra kerülő áprilisi inflációs adatra, amely akár jelentősebb változást is okozhat a keresztárfolyamban. Bár a kamatemelés időzítésében egyre több szakértő a júniust jelöli meg, egyes szakértők a piac által a FED-től idénre várt 150-200 bázispontos kamatemelést eltúlzottnak tartják.

usdjpycomp
usdjpycomp
A japán jen kismértékű erősödést mutatott a dollárral szemben, az elmúlt napokban tapasztalt 113 jen/dollár feletti kurzus süllyedt, jelenleg a jegyzések már a 112.80 - 112.90 jen/dolláros szint közötti sávban ingadoznak. A japán jegybank egyik igazgatósági tagja legutóbb úgy nyilatkozott, hogy a 0%-os kamatpolitika továbbra is fennmaradhat, bár a pénzmennyiség növekedési ütemét a BoJ várhatóan mérsékelni fogja.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.15 14:09
Amikor az üzleti élet komplex világában a könyvelési ismeretek elsajátítása a cél, akkor a választot...
laskainelli  |  2024.05.13 10:28
Előfordul, hogy valaki nem látja tisztán, hogy benne maradjon-e a kapcsolatában, vagy inkább kilépje...
hrdoktor  |  2024.05.13 06:37
Valljuk be, szinte mindannyiunkkal előfordul, hogy irodai munkavégzés közben vagy céges értekezletek...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem