18 °C Budapest

Merénylet készült hazánkban - gyengülő forint (2)

Pénzcentrum
2004. április 13. 14:07

Piaci értesülések szerint a forint annak a hírnek a hatására gyengült jelentősen, mely szerint a rendőrség elfogott 3 arab személyt, akik a gyanú szerint fel akarták robbantani a budapesti Holokauszt Múzeumot és feltételezések szerint a hazánkban tartózkodó izraeli államfő ellen is merényletet terveztek.


A Havariapress szerint a tervezett merényletre a külföldi titkosszolgálatok már hetekkel korábban figyelmeztették a magyar társszerveket. Mose Kacav elnök e heti programját eddig négyszer kellett átszervezni a fenyegetés miatt. A merénylet kapcsán jelenleg is öt helyszínen folytatnak házkutatást a fővárosban, ahol több, a támadás előkészítéséhez használt dokumentumot és iratot is lefoglaltak. Úgy tudni, az országba már a múlt héten beutazott az a négy fős társaság, melynek tagjai az eddigi adatok szerint a merénylet kitervelésével és végrehajtásával lettek megbízva.

eurhufcomp
eurhufcomp
A forint árfolyama röviddel a hírt követően mintegy 1 forintot gyengült az euróval szemben (jelenleg 249.50 Ft/euró körül ingadozik a kurzus), köszönhetően néhány jelentős londoni piaci szereplő forint eladásainak. A likviditás azonban nem volt jelentős.

Az árfolyam a nap további részében a 249.00 - 249.50 Ft/euró árfolyamszint közelében ingadozhat tovább, de amennyiben a 14 órakor kezdődött rendőrségi sajtótájékoztató további kedvezőtlen adatokkal szolgál a tervezett merényletet illetően, úgy a forint további gyengülése is elképzelhető. Piaci információink szerint egyébként a forint árfolyamára a reggeli kedvezőtlen folyó fizetési mérleg adat nem volt jelentős befolyással.

Mindeközben ez évi mélypontjára süllyedt az euró a dollárral szemben (1.1970 közeli árfolyamszint) a rendkívül bizonytalan iraki események ellenére. Ma teszik közzé a kiskereskedelmi forgalom alakulását az Egyesült Államokban, amely a várakozások szerint már a hatodik egymást követő hónapban növekedni fog.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.04 22:41
Ha a saját tőke/ jegyzett tőke aránya nem megfelelő, lehetséges a jegyzett tőke leszállítása a tőket...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 6. péntek
Berta, Bettina
31. hét
Augusztus 6.
Nemzetközi sörnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?