A Parvest Short Term Euro Bond részalap elnevezésének megváltozása, új befektetési politika

Pénzcentrum
2004. március 19. 08:28

A 2004. március 19-én érvényes nettó eszközérték (2004. március 22-én esedékes) kiszámításától kezdődően a Parvest Short Term Euro Bond részalap elnevezése Parvest Eonia Plus-ra változik.

2004 március 22-től kezdődően a Parvest Short Term Euro Bond részalap bemutatóra és névre szóló, tőkésítő és hozamfizetésre jogosító befektetési jegyeinek bizonylatai a névváltozás rögzítése érdekében felülbélyegzésre kerülnek.

A felülbélyegzés időpontjában a Parvest Short Term Euro Bond 1. számú és azt követő sorszámú hozamszelvényeit hozzá kell csatolni a hozamfizetésre jogosító befektetésijegy-bizonylatokhoz.

2004. március 19-től kezdődően kibocsátásra kerülnek a Parvest Eonia Plus részalap Institutions kategóriába tartozó (hozamfizetésre jogosító) befektetési jegyei.

Az új Institutions kategóriájú hozamfizetésre jogosító befektetési jegyeket első alkalommal 2004. március 19-ig lehet megvásárolni (luxembourgi idő szerint 15 óra előtt), a Parvest Eonia Plus részalap Institutions kategóriájú tőkésítő befektetési jegyeinek 2004. március 19-én érvényes nettó eszközértékének megfelelő vételáron. Ezen kezdeti vételi megbízások ellenértékét az elszámolási napot követő három banki munkanapon belül kell kiegyenlíteni. Az elszámolási nap 2004. március 22.

A kezdeti vételi megbízások után beérkező vételi megbízások teljesítésére a mindenkor érvényes nettó eszközérték, mint vételár alapulvételével kerül sor, amelyhez hozzáadódnak a tájékoztató és kezelési szabályzat III. fejezetének 5. pontjában feltüntetett belépési díjak vagy eladási jutalékok.

A Parvest Eonia Plus részalap befektetési politikájának módosulása

A Parvest Eonia Plus részalap befektetési politikája a 2004. április 26-án érvényes nettó eszközérték (2004. április 27-én esedékes) kiszámításától kezdődően megváltozik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Parvest Eonia Plus (EUR alapú) befektetési alap az új befektetési politikájával összhangban túlnyomórészt olyan rögzített, változó vagy indexált kamatozású kötvényekbe fekteti be eszközeit, amelyek átlagos futamideje kevesebb mint 18 hónap . Befektetésre ajánlott ("investment grade") kategóriájú EUR alapú pénzpiaci eszközöket is vásárolhat, melyek átlagos lejárata kevesebb mint 18 hónap.

Költségmentes visszaváltás/átváltás

A Parvest Eonia Plus részalap befektetési jegy tulajdonosai egy hónapon keresztül (2004. március 24-től 2004. április 23-ig) kilépési díj mentesen kérhetik befektetési jegyeik visszaváltását vagy átváltását, amennyiben a visszaváltási vagy átváltási megbízásaikat luxembourgi idő szerint 2004. április 23-án 15 óráig (*) benyújtják.

A Parvest Eonia Plus részalap befektetési jegyeinek felosztása

A Parvest Eonia befektetési alap Classic, L, B1 és M kategóriájú befektetési jegyei 1-10 arányban felosztásra kerülnek 2004. március 19-i hatállyal (10 új befektetési jegy jár 1 régi befektetési jegy ellenében). A 2004. március 18-án 15 óra után (*) beérkező vételi, visszaváltási és átváltási megbízások teljesítése már a felosztás utáni allokációs szabályok alapján történik.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
hrdoktor  |  2023.09.18 07:23
A munkavállalók helyzetét, stressz-szintjét, pszichoszociális állapotát a munkáltatónak legalább hár...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
laskainelli  |  2023.09.11 12:49
Gyanítom, ha ezt az írást olvasod, most nehéz időszakon mentek keresztül a párkapcsolatodban, és az...
coachco  |  2023.09.04 17:31
Jártatok már a Borsodi Dombságban? Az Ózd környéki falvakban? És Ózdon? Tudjátok-e, milyen ott a jel...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 22. péntek
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM